Da li imate ručni sat?Koji su vam omiljeni brendovi?Modni ili praktični detalj na vašem zglobu ili prevaziđena stvar?Skupi ili jeftini,analogni ili digitalni?
Pitanja,sugestije,dileme,slike...
Dosta je zanimljivo i ljudi se naprosto zaraze ovim,na stranu da je skupljanje satova i skup hobi,ako želite kvalitetne satove.Dakle,satovi i svet satova je nešto što je bar na sat ( :D ) bilo deo života svih nas,jer naravno svako bar 3 puta dnevno pogleda koliko ima sati.E sad,da li na telefonu,kompu,TV-u ili ručnom satu,manje je važno.
Evo ja ću prvi.
Posle 15 godina,vratio sam se satovima.Ne znam šta mi bi,možda ove "ozbiljnije" godine stižu.Svakako prija osećaj na ruci,nekako "retro" gledati na sat,ali uvek imaš odgovor koliko je sati.Ne moram gledati na 2 mobilna. :D
U osnovnoj školi sam dobio sat od brata gastosa koji je bio sportski,ali ne znam koji je brend.Znam samo da je imao full opremu (alarm sa 7 melodija,svetsko vreme,štopericu,tajmer,klik na,puni sat,svetlo,WR 100m).
Prošle godine sam sebe častio sa novim modelom CITIZEN SPORTS,kupljenim u BOMAR-u.Sat je standardnih dimenzija,čeličnog kućišta i narikvice.Ima ECO DRIVE© mehanizam,kojim se baterija napaja iz bilo kojeg izvora svetlosti,preko cifera.100% ekološki sat.Kada sam birao koji ću sat da kupim važno mi je bilo da to bude SATNA marka a ne MODNA.Najviše zbog mehanizma i obrade istog.Naravno da sam pročešljao par foruma koji se bave satovima,usput otkrio koliko je ovaj "mali svet" zapravo veliki svet satova.Ima puno pojmova,caka i stvari kojima treba čovek da vlada da bi sebe nazvao poznavaocem satova.
Evo par slika mog sata.