Autor Tema: VW Polo 1.4 TDI 2008 Dimenzije zvucnika  (Pročitano 2694 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mile5

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 4 1.9TDI / ASZ
VW Polo 1.4 TDI 2008 Dimenzije zvucnika
« poslato: Januar 17, 2016, 02:33:35 pre podne »
Pozdrav, planiram da uzmem set zvucnika za zadnja vrata posto ih fabricki nisu ugradili.
Auto je Polo 1.4 TDI 2008 godiste.

Zanima me koje su dimenzije zvucnika za zadnja vrata i da li su iste dimenzije kao i za prednja (planiram da nove koje kupim kvalitetnije stavim napred a fabricke koji su bili napred prebacim nazad)
i zanima me da li su zice vec sprovedene do zadnjih vrata. Posto ne bih znao kako da ih provucem do zadnjih vrata u slucaju da ne postoje.

Moze i preporuka za zvucnike u cenovnom rangu 3000~4500din... Preferiram Pionira ali ako ima nesto bolje za manje para sto da ne  :)

Pozdrav!

Van mreže Knindza

• Full Member
Odg: VW Polo 1.4 TDI 2008 Dimenzije zvucnika
« Odgovor #1 poslato: Januar 17, 2016, 01:40:07 posle podne »
6.5" i prednji i zadnji, ne znam kakav si fanatik, ali fabricki zvucnici daju odlican zvuk, ja sam kod mene na b5.5 ubacio samo zadnje fabricke i zadovoljan sam, ja ne gledam na snagu vec na kvalitet zvuka pa nemam problem, a ako oces da kada odvrnes, moras otvoriti prozore, onda ti moj savet ne vredi :D

Van mreže Mile5

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 17, 2016, 04:30:24 posle podne »
Hvala na odgovoru.

Bitna mi je cistina zvuka i kvalitet a naravno i bass treba malo da se oseti da nije kao lupkanje o praznu konzervu :D.  Svakako sa budzetom koji sam odvojio ne mogu nista opasno da ocekujem ali sigurno ce biti malo bolje od njegovih fabrickih.

Znas li tacno koje dimenzije idu, po sajtovima sam naso 3 dimenzije 16cm, 16,5cm i 17cm e sad 6.5inca je 16.51cm.

I da li su zice vec dovedene nazad ili ne? Kazes ubacio si zadnje da li je kod tebe vec bila razvucena zica?

Pozdrav!

Van mreže Knindza

• Full Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 18, 2016, 12:46:24 pre podne »
Ne, vukao sam instalaciju od radi-a, takodje sam imao VW beta, koja ima izlaz za samo 2 zvucnika pa sam morao kupiti VW Gamma koja ima izlaz za 4 :D
Zvucnici treba da su 165mm, skines lepo tapacir prednji pa proveris da ne kupujes na pamet :D

Van mreže Mile5

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 18, 2016, 03:48:22 pre podne »
Da planirao sam da nakon sto odlucim koje zvucnike pre narudzbe skinem i proverim. Jedino me muci stvar oko tih razlacenja zica.

Kazi mi jesi ti razvlacio zice za zadnje ili majstor, ja bih znao za prednja vrata ali nemam prestavu kako da provucem iz zadnjih vrata do radia? Neki savet?

Pozdrav!

Van mreže Knindza

• Full Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 18, 2016, 08:21:04 posle podne »
Sam sam radio, jer se smatram po malo majstorom  lollol
Trebaju ti (ako nema) euro dzekovi za povezivanje na radio, i zacisi od zvucnika, buksne za kacenje zice na zvucnik...
Pa krenes od radi-a, izvadis ga napolje, i ides recimo za desna vrata, vadis kasetu pa vidis kuda ide fabricka instalacija, pa po njoj vuces ove zice i vezes ih vezicama, ili cime god, i spustis zicu dole kroz prag (plastika s praga se cupa na silu - zabice a mozda negde ima sraf pogledaj bolje) i onda sve tako do zadnjih vrata, u koja kabl uvuces kroz onu gumu izmedju stuba i vrata, i zavrsio si posao, jos spojis zvucnik :D
S druge strane isti posao, sada ne bih znao da ti kazem dal moras da rasturas bilo sta ili moze da se provuce negde ispod volana, nisam rastavljao pola u tom delu... ali kada to prodjes isti princip...