Autor Tema: VW Passat prepoznavanje znakova na navigaciji  (Pročitano 3329 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milija_s

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat
VW Passat prepoznavanje znakova na navigaciji
« poslato: Januar 12, 2016, 10:41:31 posle podne »
Da li ko ima iskustva sa preposnavanjem znakova na VW Passat B8?
Kada sam kupio auto u februaru 2015, uzeo sam i navigacju i sa njom je dosta opcija prepoznavanja znakova, i odlicno je radila dok nisu 6 meseci kasnije uradili updejt softvera pa je prestala da radi u drzavama vam EU. Dva puta su pokusali da "poprave" pa sam treci put dobio obavestenje da ta opcija nije ni trabala da radi van EU. Jos jednom, RADILA ODLICNO 6 meseci dok je nisu blokirali. Mislite da ovo ima logike?
« Poslednja izmena: Januar 12, 2016, 10:44:25 posle podne od strane Joca »

Van mreže Bahusboj

• VW Početnik
  • Auto: Tiguan
Odg: VW Passat prepoznavanje znakova na navigaciji
« Odgovor #1 poslato: Januar 13, 2016, 06:21:40 posle podne »
Nema logike, nego verovatno nasi nisu platili licencu za srb, sto ne probas da vratis verziju pre update i da iskljucis automatski update :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Van mreže milija_s

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 14, 2016, 01:02:47 pre podne »
Update su radili oni u servisu, ne ja. Tako da od vracanja nema nista. Ja ne mogu, a oni nece. Danas sam dobio informaciju da je to fabrika iskljucila jer "sobracajni znaci van EU nisu u propisanoj velicini, visini instalacije, boje" pa je to fabrika iskljucila da ne pravi zabunu ( a lepo pise u uputstvu da VW nije odgovoran sa netacnost snimanja nakova - pa sto ga onda gasis kad je super opcija?!). A kad ih pitam sto je to besprekorno radilo 6 meseci kod mene, komentar je mi smo mala zemlja i ne mozemo da diktiramo velikoj fabrici sta da radi. Idiotizam...! 
Danas sam bio na putu u Bosni i svratim kod nekog njihovog prodavca. Oni nemaju pojma da se tu nesto desava. Samo prosto ne verujem da sam ja jedini u ovoj drzavi koji je uzeo ovu opciju prepoznavanja znakova i sada ima taj problem. Nadao sam se da neko na forumu ima ovo isto. I da, pitam ih sto to reklamirate na svom sajtu za Golf, oni kazu to je samo tizer reklama koja se ne prodaje. Idiotizam x2...!

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 14, 2016, 04:27:31 posle podne »
Ako je u garanciji,podji tamo i zahtijevaj da ti naprave to. Priprijeti malo kontaktiranjem nadleznih institucija,ako ne rijese.
Meni je nejasno zasto su uopste radili update?

Sent from "Zhb"

Van mreže Bahusboj

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 14, 2016, 09:51:57 posle podne »
Bas kao sto Zrno kaze idi tamo i pripreti inspekcijama i novinama, jer si ti to platio i hoces da ti radi a to sto se tice velicine znakova je glupost sve je to po standardu radjeno. Ja bih tamo isao dok ne isteram stvar .
P.S I ja sam porucio paju videcemo oce li kod mene to raditi mada sam ja u EU

Van mreže milija_s

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 14, 2016, 10:29:03 posle podne »
Hocu da im trazim da se pismeno izjave sta se tu desilo. Da ne bi bilo rekla-kazala... Ne smem ni da ih pritiskam mnogo, treba tamo da odrzavam auto jos 3 godine :). Stvarno je cool opcija. Cak sam se jednom ubedio sa policijom da me puste kada su videli kameru i znak na ekranu :)
Bas mi javi da li to radi kod tebe kada stigne auto. Ili procitaj u uputstvu da li se gde pominju drzave u kojima radi a u kolima ne. Ako su to sada blokirali, moralo bi to zvanicno. Elem, gde si tu u EU?

Van mreže Bahusboj

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 14, 2016, 11:39:52 posle podne »
Pa da ako su blokirali onda mora da je zvanicno, da pogledacu bas  samo da ga docekam da stigne heheh, inace sam u finskoj Helsinki
Inace sam ubedjen da su nasi nesto sjebali i sada se vade na to kao nije trebalo da radi ....

« Poslednja izmena: Januar 14, 2016, 11:43:40 posle podne od strane Bahusboj »

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 15, 2016, 02:12:58 pre podne »
Posalji mejl u Volfsburg i trazi da ti objasne zasto to ne radi i da li je tacno da je ugaseno za ovaj deo Evrope.

Van mreže milija_s

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 15, 2016, 06:22:42 pre podne »
Navigacija registruje gde se vozilo nalazi. Cim predjem granicu (npr udjem u Hrvatsku) odmah se ukljucuje i pocinje da radi. Udjem u Bosnu, iskljuci se. Tacno ima softversko resenje koje prati gde se vozilo nalazi. Kad je kupljen toga nije bilo, ali sada su ga stavili. A ovi u servisu u BG mi dva puta brisali ceo softver u autu  jer su mislili da nesto nije u redu. Nisu imali pojma sta se desava, trebalo im dva meseca da skontaju  bonk. A bravo za Nemce kako su ga napravili  tapsac, sta ce to sitnoj buraniji van EU!!!
Samo me interesuje da li jos neko ima ovaj "problem".