To sto si ih menjao skoro ne znaci da nisu problem. Kvalitet delova koji se kupuju na našem trzistu je ocaj svakako...
Sent from mighty voodoo magic 
slažem se u potpunosti...

Provjeri akumulator u kakvom ti je stanju desi se kada alternator nestize da puni ako ti je stariji akumulator da javlja te greske
hvala kolega na savetu.vrlo moguće da je zbog toga.kad ujutro palim auto nikada na prvu ne upalim.uvek iz druge.bio sam kod nekog elektricara i rekao mi je da alternator lepo puni ali mislim da je akumulator za menjati.vrlo moguće da je u tome problem.juče sam se vozio 150 km i upali mi abs,esp jedan put.izgasim-upalim auto izgubi se.
Licno sam imao slucaj da mi se pali lampica od ABS-a zbog zapljanog senzora istog. A to se desilo posle zamene lezaja na proslom autu (Passat B5). Senzor je je izvađen iz kucista, osciscen i on i kuciste, vracen i vise nije bilo problema. To mi se zanimljivo desilo na oba prednja tocka. Kada se desilo drugi put, znao sam sta je u pitanju i postupio isto.
A ESP...Imao sam i taj problem, na autu koji sada imam. Problem je bio u krivim gumama. Otisao kod vulkanzera, koji mi je rekao da su mi gume krive, iako nisu bile lose vizuelno, po tome bi mogle jos da idu. Zamenio sam gume i lampica se vise nije palila.
Nadam se da sam bar malo pomogao. 
sto se guma tiče na autu su sve 4 nove zimske.sto se tice senzora i to je moguće da je problem.inače auto ide i sve normalno funkcionise.
jel su ti sve 4 gume iste dimenzije?
sve 4 su nove zimske.ista dimenzija.
Druze proveri one kablove od senzora ABS jer i ja sam imao taj problem!Ja sam moje zeznuo sa puskom za pranje auta otkinuo zicu pa mi se palile bas te dve lampice.Skini tocak i pogledaj jesu li na svom mestu. 
hvala.pametan savet.probat cu to
ma najbolje tamo u servis gde odrzavas vozilo odes ... itd ... mozemo do sutra da nagadjamo ... 
I u servisu nagadjall.Pametnije stvari cujem ovde na forumu i zato se konsultujem.Ljudi koji su imali sličan problem najbolje pomognu.
Da su zice od senzora otkinute, ne bi nikako gasio lampe.
Kao sto Marko rece, prvo proveri gume. Meni se na B 5.5 palile lampe zbog losih guma.
Proveri i senzore ABS-a, moze biti da su prljavi, pomereni iz lezista. Ko zna. To ti je najjeftinija varijanta.
To se pali samo povremeno i odmah se izgase kad ugasim pa upalim auto.Gume imam sve 4 nove zimske namestene pre mesec i po.Svasta moze biti.Sve cu to izproveravati.Nadam se da je neka sitnica u pitanju.Hvala druže