Autor Tema: Golf 1 troši ulje  (Pročitano 1096 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže boboja

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Lep. mlad, simpatičan...skoro ko Mihajlo :)
  • Auto: Golf mk1
Golf 1 troši ulje
« poslato: Decembar 27, 2015, 08:18:23 posle podne »
Pozdrav svima i sve naj za Novu Godinu :)

imam golfa 1 iz 84god (svabo nije TAS), auto pali na zub ( malo se trese poenkad oce motor da iskoci ali kontam da je do dizni, da mozda koja steka malo, kada se vozi sve 5), auto ide jako jako dobro, svi koji su se vozili ne mogu vjerovati da je obican dizel, svi misle da je neki turbak. Auto je kod mene svih tih 30 i kusur god niakda nista nije dirano. U zadnje vrijeme oce mi povuc oko 1L ulja na nekih a skoro 2500km, i sve si kontam da je mozda karike i klipovi odradili svoje dok mi jedan nije spomenuo da mozda nije do glave problem ??? Oko glave, di je brtva i to je masan ali nista sada da se vidi da curi/lije itd, kada mjenjam filter zraka, uvijek bude masan i prljav od ulja kao i kuciste u kojem se nalazi... molim pomoc ???

Druga stvar, imam nove dizne od golfa 2 TD znaci 155 bara, da li cu sta dobit s tim diznama ako ih zamenim s ovim obicnima od 130 bara, i da li cu morat i bosch pumpu morat stavit od dvojke TD ? (mada imam i tu novu bosch pumpu),  ne zanima me vece povecanje ovoga onoga nego cisto da sprijecim tu tresnju motora, da ne moram provjeravat dizne kada imam od trubaka nove..

Hvala!
« Poslednja izmena: Januar 14, 2016, 08:55:36 posle podne od strane Joca »
Sedeli smo na balkonu i duvali... ovaj... duvanili smo cigarete...

Van mreže bokun

• VW Početnik
  • Auto: golf 4,pasat 3, golf 5
Odg: Golf 1 troši ulje
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2016, 03:01:26 posle podne »
Uradi glavu svakako ces morati bez obzira na dizne.Jer ako ima puno ulja u kucistu filtera vazduha znaci da su gumice ventila,lezista ventila odradili svoje.Kad skines  glavu vidjeces stanje cilindara,ja bi radije onda skinuo i karter pa promijenio karike i lezajeve radilice.
Sto se tice te tresnje motora ako je bospumpa ok prvo bi pokusao mijenjati uloske dizna na tim originalnim.Nisam pristalica nikakvog budjenja "stapa i kanapa". Pa nisam to nikad ni radio.Ovaj posao na tim motorima nije vise toliko skup,a na kraju opet izadje najjeftinije skupit nesto love pa to odradit.

poslato kurirskom vezom

Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad

Van mreže Nenad Petakovic

• Master Member
  • Kad zasvira Ladina svirena,mnogi ostaju bez zena.
  • Auto: Old scula Cvaja 1.8
« Odgovor #2 poslato: Januar 15, 2016, 03:08:53 posle podne »
Sto rece kolega pre mene..najbolje ti je skoni tu glavu i odradi je komplet,povadi klipove premeri i prekontrolisi hilzne,imao sam g1 td i nisam pristalica karicenja-sad nije preskupo da se tu odradi full generalna i miran si dok se ne raspadne...a to za dizne i pumpu pitaj majstore na forumu...moj je srko 1l ulja na 1000 km kad sam ga prodo..
Dobar motor moja dvojka ima
Al sediste svako mu se klima!
Sedista mu rasklimale zene
Al on opet dobro slusa mene!
Dok je dvojke vozacu devojke!😀

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Auto: VW POLO 6N
« Odgovor #3 poslato: Januar 16, 2016, 09:32:33 posle podne »
1 litar ulja na 2500km? Neznam sta ocekujes od dizelasa starog 30 I kusur godina na kojem nista nije dirano narocito sa uljima koji se prodaju kod nas. Ako odradis samo glavu mozda smanjis za neka 2dl, nemoguce je da provuce toliko samo na glavu. Samo karicenje nikako, ili full ili ne diraj nista oko bloka. A za te dizne stvarno neznam. Da sam na tvom mestu 4 nova uloska cca 40-60e I mirno spavas.
mahac
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #4 poslato: Januar 17, 2016, 11:57:42 pre podne »
Čim ima ulja u kućištu filtera vazduh, baca na iberlauf sto nikako ne bi smeo. Litar ulja na 2500km je svakako mnogo.

Moj savet je da ne diras nista dok ne skupis pare, za full generalnu, ako mislis da taj auto iz meraka ostavis sebi. Ide, radi i pali, sto je najvaznije. U svakom slucaju moras da skines glavu da je uradis. A kada se otvori motor, smesna je investicija da se promene karike i zamene lezeci i leteci lezajevi. Ali sa obzirom koliko taj auto ima godina i pređenih km, pretpostavljam, hilzne bloka su verovatno vise pojedene. Sumnjam da ces osveženjem motora mnogo dobiti. Zato i blok mora na obradu.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.