Autor Tema: Golf 2 vadjenje rucice menjaca  (Pročitano 2897 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6 51kw 1984god Benz
Golf 2 vadjenje rucice menjaca
« poslato: Decembar 27, 2015, 01:19:30 posle podne »
pozdrav narode jel zna neko kako se uopste moze na golfa 2 1.6 benzin izvaditi komplet rucka menjaca,problem je taj posto je cela rucka spala pa zeza vecito ode ispod granicnika pa u rikverc uleti kad treba prva,pa u gradskoj voznji mora gore da se podigne pa u prvu inace cas uleti u rikverc.neki djavo se tu pojeo dal ta kugla dole il njena solja ,al nikako nekontam kako da se izvadi van osim da se brusilicom isece onaj obruc od poluge menjaca sto obuhvata plastiku na drsci menjaca,ako neko zna neka javi,pozdrav

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Odg: Golf 2 vadjenje rucice menjaca
« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2015, 02:50:04 posle podne »
Najverovatnije te sleduje kompletna reparacija mehanizma birača brzina. Birač se skida ispod vozila. Otkačiš auspuh, skineš aluminijumsku zaštitu pa posle birač.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 27, 2015, 03:08:58 posle podne »
cudno da je odozdole kad ona solja u koju ulazi sipka sa kuglom moze samo iznutra da se izvadi,bar su unutra dve matice koje sa limenim tankim poklopcem drze kuglu da neizadje ,malo je cudno da se to odozdole radi zato i pitam jer su matice unutra,kugla moze da se napne da izadje iz solje ali nema mesta za manevar da bi se prislo solji.najlakse je fiknuti brusilicom a posle zavariti sa celidva(co2)

usput nasao sam privremeno resenje stavio sam feder zakacivsi ga za feder kod kugle jednim krajem a drugi za obruc gore oko plastike i to sa zadnje strane tako da nesmeta za saltanje i super drzi napnuto nagore celu cevku ali to je privremeno dok se neskonta kako se vadi komplet :)

jedina mana je sto se ponekad u rikverc kad se ubacuje cuje ting kako dva federa rade inace salta kao nov :o)
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2015, 03:30:09 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2015, 03:37:38 posle podne »
Čudno je da kugla toliko strada, a da je ostalo u redu. Komplet za reparaciju je nešto preko 1000din., a sadrži kuglu i gumice.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže Ivancho

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2015, 04:02:40 posle podne »
kod mene je 10godina i to nije menjano a mislim da to nikada i nije menjano ali dosta je nisko pa da kazemo tek nekih 2,3mm kaci granicnik o granicnik znaci bukvalno mora polako i navise da se dize palica da nebi otislo u rikverc,neznam i meni je cudno al sto me nervira sto nemoze se rasturi ovako odozgo pa toe