Vozim Passata limuzinu B6 2008 godište, odmah posle kupovine u aprilu posetio sam optičara koji je ustanovio da ništa nije za zamenu, urađenja reglaža i tada je sve bilo OK. Od tada sam prešao oko 5.000 km, i zadnje vreme osetim da mi nešto lupa napred.
Na manjim neravninama i rupama, auto sve lepo upija. Kada se kreće i staje, ide u rikverc, ne čujem ništa. Interesantno, ali auto napred lupi baš jako (oseti se i kao blago odvajanje od karoserije) kada se prelazi pruga ili ležeći policajac - znači zaključujem da su problem veće poprečne prepreke. Imam na relaciji i dosta poprečnih nastavaka puta i tu takođe udari. Neki moj utisak je i da se vremenom taj "tup" sve jače čuje.
Od radova dole imao sam samo zamenu prednjih pločica, stavljene ATE. Na zadnji trap stavljeni novi Kayaba amortizeri sa šoljama, pošto je jedan procureo, a to je sređeno u novembru.
Molim za mišljenja iskusnih koji bi deo ponajpre mogao praviti opisani problem. Svestan sam da ima dosta potencijalnih uzročnika, meni sve nešto vuče na nosače motora koje planiram proveriti čim stignem - a načitah se raznih tema o tome kako su ljudi kretali u sređivanje trapa radi eliminisanja zvukova i lupanja, izmenuli svašta nešto pa im ostao problem.
Prednji amortizeri mi deluju dobro "na ruku", nisu procureli, da li oni mogu biti uzročnici lupanja ili njihove šolje?
Bilo kakva preporuka ili mišljenje dobro došli, hvala!