Autor Tema: Sneg na autu  (Pročitano 1925 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
Sneg na autu
« poslato: Novembar 21, 2015, 11:09:55 posle podne »
1.Citam da se odmrzavanje stakala ne sme pojacati odma na najjace jer moze poceti staklo da puca. Mene zanima kako ja da na golfu 4 podesim tu jacinu. Imam na sredini kod 4 zmigavca dugme za zadnje staklo da se odmrzava ali kliknem ga i onda se on odmrzava ali ne znam kako se jacina smanjuje/pojacava?
Da li mozda dole na digitalnoj klimi, one crtice ili ?
2.Sad zivim u gradu u zgradi i nemam garaze, evo prvi sneg pao preko auta, kako da ocistim sutra sneg ili za koji dan kad se zaledi? Znam da ocistim povrsinski bilo cime sklonim sneg, ali kako onaj sloj koji se zaledio uz limariju da ocistim, ne mogu necim ostrim jer cu izgrebati tako auto? Kako sa stakala da ocisim ako se zaledi ili ostane da ne grebem stakla?
3.Kako od leda da sacuvam auto da mi ne osteti?
4.Da li se moze auto ostetiti ako led ne pada, recimo ako stoji dugo sneg na njemu... ?
5.Imate li jos koji savet, ako sam nesto preskocio pitati jer ja sam pocetnik a ovo mi je prva zima :D

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
Odg: Sneg na autu
« Odgovor #1 poslato: Novembar 22, 2015, 04:03:13 posle podne »
Kupi Ceradu za kola  :46 ... Imaš u OBI-u oko 70KM  :46

Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Na mreži Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2 poslato: Novembar 22, 2015, 04:43:26 posle podne »
uzmi bilo gde onu cetku/strugalicu , sprej za odledjivanje ili slicno ime i glicerin za brave/kedere.
1. stavi slobodno na najjace, zadnji grejac je samo upaljen/ugasen, napred nece duvati vrelo dok se ne ugreje auto ionako
2. zaledjen deo pusti , sem sa soferke i stakala.. za to imas gorepomenut sprej.. opcija 2 je da ostavis dok ne krene da ugreje iznutra.. opcija 3 da strugalicom skines.. obicno cosak neki mozes da uhvatis i u komadima ide dole..
3. ne kupuj auto ili zivi na bahamima xD
4. mozda ako stoji 10godina u sibiriu
5. nemoj dusmani da te opterecuju, pogledaj po komsiluku gomilu kola koja se ni ne upale celu zimu, pa ih voze ljudi na prolece..
-namazi glicerinom kedere i sipaj malo u bravu, da ti ne ledi zimi..
-uvece mozes da dignes brisace, kad su na autu desava se da zalede i cimanje je da skines led sa njih.
-ako znas da ces biti u zurbi sutradan, stavi karton preko soferke, sutra ga samo dignes , umesto soferku da cistis
-bitno.. cak iako ti je soferka cista.. sacekaj minut-dva da vidis dal ce da se zamagli od promene temperature kad udjes i upalis auto.. x puta mi se desilo da odjednom nista ne vidim posle 100m.

samo lagano i pamet u glavu zimi, stajanje u mestu je najmanji problem.
lollol

Van mreže Poljakseljak

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 2 gti 8v
« Odgovor #3 poslato: Novembar 22, 2015, 06:19:36 posle podne »
Guarana - plus za odgovor i volju za isti  :46
Leva na Momo volan, desna na Momo rucicu, Beta daje visoke, Remus daje bas, siber vetar, a ja gas ... Laganica

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #4 poslato: Novembar 22, 2015, 07:43:02 posle podne »
Zeljko evo ovako cu ti ja reci. Ti grejaci na zadnjem staklu nemaju mogucnosti pojacavanja i smanjivanja i u celom svetu rade i nikome se nije desilo da pukne staklo jer nemaju tu snagu. Kod mene na sharanu ima i u prednjoj soferci slican grejac i takodje nema regulacije. A najosnovnije. Nemoj se zamlacivati glupostima, jer sta bi trebalo da rade onda oni u Sibiru gore na -50-60? Znas i ozima psenica u njivi je pod snegom mnogo sigurnija nego kada ga nema da ne promrzne....
Boban-Rus

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
« Odgovor #5 poslato: Novembar 22, 2015, 11:50:31 posle podne »
Kupio ja bi ceradu ali to ce neko ukrasti prvu noc, i bacim dzabe 70km :D
Hvala vam :)

Van mreže darkonda

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf 6 2.0 tdi
« Odgovor #6 poslato: Novembar 22, 2015, 11:57:37 posle podne »
Taj grejac u prednjoj soferci je najpametnija stvar koju su mogli da smisle, imao sam na eskortu.
Samo ne znam zasto 99% automobola nema prednje grejace...

Van mreže sik_hc

• VW Početnik
  • Auto: 2011 VW Polo 6R
« Odgovor #7 poslato: Novembar 22, 2015, 11:59:10 posle podne »
@Guarana Kad zamagli iznutra, upalis klimu da izvuce vlagu iz kabine. Temperatura na maksimum da se zagrejes, i klima na par minuta, odmagli za 10 sekundi, par minuta joj treba da svu vlagu izvuce da opet ne zamagli.