Autor Tema: Golf 3 TDI AFN bučniji malo i baca ulje na EGR  (Pročitano 1491 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Golf 3 TDI AFN bučniji malo i baca ulje na EGR
« poslato: Novembar 06, 2015, 03:03:41 posle podne »
Celo leto sve bilo normalno, od kad je pre neki dan malo hladnije krenulo (a možda i nema veze sa tim) bučniji je malo motor, i posle neke malo žustre vožnje, mnogo više ulja ima na EGR-u nego obično, baš baš piša, i na  deklu gde su šrafovi za stezanje i tu ima malo više ulja nego obično. Zašto je to počelo da se dešava? Jel' ima neko neku ideju šta da pogledam? Recimo kao kod 1.3 MK2 benzinca kad se zapuši sito na iber laufu, ako je veliki mraz, pa izbaci ulje.... To mi se jednom desilo. Ali sad smo daleko od mraza..... Ovih dana ću da dijagnostikom vidim parametre EGR-a. Jel' EGR skroz vrisnuo? Hvala unapred!
« Poslednja izmena: Novembar 06, 2015, 03:13:06 posle podne od strane knalek »
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Golf 3 TDI AFN bučniji malo i baca ulje na EGR
« Odgovor #1 poslato: Novembar 06, 2015, 07:30:41 posle podne »
Druze ne mozes da zahtevas od tog motora koji je star 20 godina da posle zustrije voznje ne izbaci ulje negde...ulje ti pisa turbina verovatno,treba skinuti egr i zamenuti dihtung. Sipaj mu kvalitetno ulje i smanji zustru voznju ili kupi mk5 gti  B)

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 06, 2015, 08:16:11 posle podne »
Ma sve to stoji, da on nije nov niti u stanju kada je kupljen, ali da je bar bila neka žustrija vožnja kao što sam nekad i vozio.... Napisao sam malo žustrija a ti misliš ko zna kako sam vozio, a u stvari kada sam primetio da je malo bučniji motor, par puta sam išao do 3000 obrtaja kao što i svaki dan vozim s' tim što sam sada to uradio baš svaki put kad krećem pogotovo u drugoj brzini.... Juče ništa nije bilo. Pre neki dan sam stavio zimske gume i učini mi se danas da nešto brunda i eto, nisu gume nego bučniji je motor.... EGR meni piša odavno, i hteo sam da ga menjam, ja nemam dihtung, kod mene je EGR ide zajedno sa usisnom granom, i htedoh letos da ga promenim, ali celo leto na njemu možda par kapi kao za inat. Sad piša baš baš... U IC nije bilo ulja ni kap, bar nije bilo letos kada smo gledali, skidali donje crevo.. Ulje je Castrol, zamenio pre 1000 km  zajedno sa filterom. Jedino da sumnjam da nije neki fuš, pa je zato bučniji motor jer mu treba bolje podmazivanje kada je hladnije, ali koje su bre ovo temperature, pa šta će biti kad napolju bude -10... Pratiću ovih dana šta se dešava, odoh da vidim parametre EGR-a preko dijagnostike.

Van mreže MileSrb

• Sr. Member
  • Auto: Golf 2 GTD AFN
« Odgovor #3 poslato: Novembar 07, 2015, 10:44:02 pre podne »
A sto ne zatvoris taj egr? Bar je kod afn a to lako.

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2015, 10:40:25 posle podne »
Pa fizički ga ne bih zatvarao, mislim na ono sa pločicom pozadi.... a ono sa crevom sam probao, to je sviranje.... A opet meni je MAF actual oko 410-420 mg/str,  a vrednosti treba da budu 240-340, a išao je i do 480 mg/str, a po rečima nekih članova foruma, tad je bio zatvoren....hoću da kažem, šta ima da ga fizički zatvaram, kad izgleda on sam zaglavi u zatvorenom položaju. A opet to nema veze sa pišanjem ulja na onoj gornjoj rupici na pečurki, imao sam i jedno vreme vrednost oko 285, pa je opet pišnulo malo.... Ali celo leto vrlo malo ulja na rupici, a od prekjuče piša.... teško se nalazi cela grana od tog motora, imao je Stefan dva motora sa tom granom, ali oba prodao dok sam se ja setio da uzmem da probam da stavim drugu granu sa EGR-om...Jedino ako od letos do sada turbina više guta ulje, jer sve je to ulje koje od turbine preko IC dođe do EGR-a.... ali kažem, ima jedan period kada piša baš baš, pa onda period kada samo dve kapljice budu (celo leto), pa onda počne da piša. Pa da je turbina pišalo bi non-stop, znači ima tu neke druge cake koje treba otkriti.

Van mreže MileSrb

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 08, 2015, 09:52:49 pre podne »

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2015, 10:39:32 pre podne »
E svaka ti čast kako si našao oglas. Još je čovek i očistio. Odoh da ga zovem, da se dogovorim oko slanja pa da ovih dana ugradim da vidim šta se dešava. Sigurno mu neće škoditi čista grana. Pozz i hvala.

Van mreže MileSrb

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Novembar 08, 2015, 07:53:01 posle podne »
 :26

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2015, 04:33:34 posle podne »
Grana stigla i danas zamenjena. Morao sam da je malo dodatno očistim. MAF actual je sada malo manji 390-400 mg/str, za sada ne piša ali polako dok malo ne dobije ulja od IC, pratiću ovih dana pa ćemo videti. Evo par slika, na šta liče usisi i EGR moje stare grane. @MileSrb, hvala još jednom za oglas.

Van mreže djomla.tdi

• Sr. Member
  • "if in doubt,flat out"
  • Auto: mk4 gti,mk3 TDI,mk2 vr6 syncro
« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2015, 10:33:42 posle podne »
Ih,ovo je super kako zna da bude :)