Pozdrav svima,
Nov sam na ovom forumu, tako da ako sam omasio kategoriju u kojoj sam postavio ovu temu, molim vas da prebacite onda ovu temu u kategoriju gde i pripada.
Sto se tice mog pitanja, posedujem Golf 4 GTI 1.8T (sve fabricko). Vozilo ima 150KS (trenutno

), voleo bih da mi neko predlozi sta da odradim na autu kako bih dobio vise KS. Cuo sam da ima neki CHIP koji se odradi na racunaru vozila i dobije se oko 10-20% vise KS.
Da li je to uopste tacno ?
Planiram vec neko vreme da promenim fabricki auspuh, nije los, ali bih hteo da auto malo agresivnije zvuci. Mislio sam da kupim neki auspuh kao Remus ili Milltek, ali sam onda cuo od prijatelja da je bolje da nadjem nekog da mi napravi cev koja ce ici od izduvne grane pa do auspuha, znaci da izbacim katalizator i sta vec sve ima tu, kako bih dobio bolji zvuk a i vise KS, te me interesuje da li je to uopste pametno uraditi.
Da li cu time dobiti taj agresivniji zvuk kao na R32/R36 modelu ?
Procitao sam na forumu negde da vazdusni filter moze da utice na performanse auta i zvuka automobila, posto ja moj nisam menjao od kad sam kupio auto (3 meseca) da li da filter zamenim sa fabrickim ili da kupim K&N filter koji se cesto moze videti u onim trkackim automobilima.
Da li bih tim filterom (K&N) dobio vise KS i drugaciji zvuk auta ?
Posto kao i svako zelim da moj auto ide dobro, ali i da izgleda dobro. Nasao sam na internetu nesto sto se zove "distancer za felne" to bi trebalo da izvuce felnu i gumu iz karoserije i malo je izbaci "napolje" malo van karoserije auta.
Da li prilikom namestanja tih distancera trebam da nanosim neku specijalnu tecnost izmedju distancera i osovine (onih rupa gde obicno idu srafovi za flene) ?
Jos samo jedno pitanje, pomenuo sam gore da bih zamenio fabricki auspuh, ali bih zeleo da taj nov auspuh ima dva izlaza, odnosno da izgleda nesto nalik auspuhu na R32 modelu ako znate o cemu pricam, da li je to izvodljivo posto fabrici auspuh na 1.8T verziji ima samo jedan izlaz.
Fabricki 1.8T:

R32:

Da li je izvodljivo namestiti auspuh u stilu R32 na 1.8T ?
HVALA VAM PUNO NA ODGOVORIMA !