Autor Tema: Gepek-struja  (Pročitano 4024 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ichbinmilann

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Gepek-struja
« poslato: Oktobar 19, 2009, 11:11:57 posle podne »
Jedan problemcic. Nemam struje u vratima gepeka, tj. ne radi zadnji brisac, ne rade sijalice za zadnju tablicu. Proverio sve kontakte, naprskao WD-om,proverio unimerom, nula. U isto vreme namestim svetlo u gepeku jer idu buksne na bravu, pa to WD resi, sad radi. Ja sumnjam na osigurac, al mrzi me ovako kasno da gledam a i nemam drugih. Koji bi osigurac isao na sve ovo? Jos jedna stvar, nemam ni struje u prskalici za zadnje staklo, a i ne radi mi centralna brava (vec neko vreme, na vakum je) i ona je u zadnjem delu kod te boce za zadnje staklo. Da li je moguce da sve ovo sto ne radi ide na jedan osigurac? (boca i vakum pumpa su na desnoj strani a kablovi od tablice,brisaca na levoj strani).Ovo pitam da se ne bih mucio da proveravam sva vakum creva da ne vuce negde fals vazduh kao sto sam saznao ovde da je problem kod ovih vakum-centralnih..
Inace radi mi zadnja signalizacija. I da se pohvalim: zahvaljujuci vasim savetima, namestio sam rikverc svetlo (menjao rikverc prekidac, jedva sam ga zamenio jer je zavucen skroz, a i jedva sam ga nasao novog - 400din :))) .Mozda sam dosadan sa glupim pitanjem.....
Hvala vam unapred....

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Gepek-struja
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 19, 2009, 11:29:41 posle podne »
pogledaj instalaciju u onom gumenom crevu sto spaja gepek i karoseriju, zbog stalnog otvaranja i zatvaranja oce kablovi da se prekinu pa izgubi kontakt ili napravi kratak spoj pa izgori osigurac

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 20, 2009, 12:12:33 pre podne »
Prvo proveri ispravnost svih osiguraca, to bar nije problem, zatim isprati instalciju.
Kada sve to dovedes u red ako nesto neproradi obrati se Rogiju za pomoc.

Van mreže ichbinmilann

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 21, 2009, 01:19:16 pre podne »
Hvala na pomoci, problem resen. Prekinut je bio kabal koji ide iz vrata gepeka u karoseriju, i to na mestu gde je prav, gde se ne savija  wub... shvexoman je bio u pravu. Sa druge strane prolazi isti takav kabal za crevo od vakum centralne, i on je bio u prekidu i tu vukao fals vazduh....