Autor Tema: Zamena kaisa na g laderu  (Pročitano 960 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nikola 92

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf III
Zamena kaisa na g laderu
« poslato: Oktobar 01, 2015, 10:14:12 posle podne »
Danas sam gledao kais da vidim u kakvom je stanju,skino sam onaj mali crni poklopac,i svi zubi su dobri  na mestu,ali vidi se da je star da nije dugo menjan,od gore je ispucao verovatno od vremena,kod mene je skoro 2 godine i nije menjan a verujem da nije ni bivsi vlasnik to menjao.Interesuje me gde ima da se kupi u srbiji i dali ima taj kais i koja mu je cena,hteo bi da ga zamen?Dali je komplikovano zameniti jel ima svoje repere i zupci se isto kao i motor,terao bih kod majstora da mi to uradi,al bi da pitam iskusnije dali to moze da uradi svaki mehanicar ili striktno ljudi koji poznaju rad g ladera,koliko traje zamena istog,dali se vadi kompresor napolje(pretpostavljam da se nevadi).Bolje da zamenim kais nego da mi se raspe kompresor onda sam ga zaglibio.Moze li se jos terati tako dok nenadjem ko ce da mi zameni (znam da je glupo pitanje)Hvala svima koji su voljni da pomognu.
« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2015, 10:41:29 posle podne od strane Nikola 92 »

Van mreže Nikola 92

• Hero Member
Odg: Zamena kaisa na g laderu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 07, 2015, 06:38:50 posle podne »
Danas sam promenio kais.Kupio sam dva komada,jedan je polovan al je dobar za rezervu,a drugi sam nasao nov od jednog decka iz zajecara on kupio u makedoniji al slupao auto u medjuvremenu tako da mu nije vise treba.Kais ima 60 zuba i sirok je 10mm,ako neko ubuduce bude menjao pa da zna koliko toliko neke mere kaisa.

Van mreže G-unit

• VW Početnik
  • Auto: Golf G60 Edition One
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 08, 2015, 08:56:59 pre podne »
Pozz Nikola..

Slao sam ti poruku ali inbox ti je bio pun.
Vidim da si se snasao, opce nije komplikovano za zamjenu, nevadi se kompressor , sve se na autu odradi. Nov remen nije opce skup, tako da se sa polovnim nebih kockao , a on ako pukne , kompressor mozes bacit..
Ako vozis orginal remenicu, mjenjaj ga svako 40 tkm, ja sebi mjenjam na 20 tkm..

Pozz...
G-ladiator "Edition One"

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 08, 2015, 01:10:19 posle podne »
danas na izlazu iz vrbasa na optadu vidim belog corada.

pa ako ti nesto treba cisto da znas.   biggrin

Van mreže Nikola 92

• Hero Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 08, 2015, 09:03:28 posle podne »
G unit,snasao sam se,kupio sam nov kais jedan,i jedan sam nasao polovan al je kao nov na oko,nek stoji u rezervi,vozim originalnu remenicu i tesko da cu docekati 40k km sa njim jos. :53Zamena je trajala nekih dva sata  opusteno bez zurbe.Sva sreca pa sam nasao nov u srbiji id jednog decka,inace bi morao sa ibeja da narucujem.Hvala u svakom slucaju na odgovoru

Dejane,znam taj auto zvao sam pre mesec dana jedno al neprodaju se delovi sa njega,nego ceo ima ga na polovnim,al nije u zavidnom stanju.Mozda mi nece vise trebati delovi dolazi neki sutra da pogledaju auto,posto je na prodaju pa cemo videti sta ce biti,ako ode ode ako neode nije oglavu stalo.Usput idete li na miseluk ikako?