Hvala Gedora

Ja inace se ne pravim bas pametan,ali kad neko "mozda" zameni zamajac,onda nema oznaka!Eto cisto da odgovorim na pitanje. A za informsciju ise,uzubio sam ga danas uz pomoc stapa i kanapa

. Jbg dzaba alat i knjiga ako nemas kefalo

.
U svakom slucaju sve je ok. Hvala na slikama i ojasnjenju. Sad bar znam za sledeci put da i ovo moze da me snadje.
Sada me trenutno muci sto se cuje neki podizac,ali to cemo resiti.
Molio bih da mi odgovore oni koji stvarno znaju odgovor jer necu da se ubedjujem sa ljudima. Mislim da je malo lenj za 1.6 td,posto tek negde oko 3000 obrt. mozda i jace ukljucuje turbinu,a mozda se meni i cini

. Pitanje je na koliko bi trebalo da ukljucuje turbinu i ako ne ukljucuje,zasto? Dali mozda da malo pomerim pumpu +- jer on normalno pali. Znaci na jedan zub bukvalno,ne dimi,jedino kad ga malo jace stisnem na gas onda crni dim izbaci ali ne mnogo. Plavi dim nema...,Ulje je neko crno,staro pa se mislim da kad zamenim ulje nece se vise cuti podizaci(kad je motor hladan ne cuju se)?
Unapred hvala ljudima koji su stvarno strucnjaci i koji stvarno znaju svoj posao i daju odgovore u cilju da pomognu onome ko pitanja postavi.

Jel zna neko na koliko obrt.treba da pocne da puni turbina na 1.6 td i ako ne,sta bi trebalo proveriti? Cuo sam da moze da se podesi na kom broju obrtaja da se ukljuci turbo...