Golf 4 tdi 115ks automatik....ranije sam imao problem da recimo na brzini od 120km/h izgubi snagu i nece da vuce...mnogima se javljao taj problem, i znam da se govorilo o protokomeru, magnetnom ventilu,, vakum crevu i slicno. Taj problem mi je nekako sam od sebe prosao i vise mi se nije javljao. Pre nekih mesec dana se javio sledeci problem, pa ne znam da li je problem u menjacu ili je u pitanju nesto drugo.
1,2,3 brzina povlaci odlicno, i vuce bez ikakvih probema, medjutim u 4 i 5 brzini nece da vuce...najcesce mi se dogadja ako vozim magistralom petom, i hocu da preteknem, dam gas i on ne reaguje, obrtaji se dizu,idu na 4.000, ali ne vuce, prebacim u 4 isti slucaj, dize obrtaje a auto ne ubrzava, tek kad ga prebacim u trecu vuce kako treba. Kick down uglavnom reaguje kako treba, mada se desi i da nekad nece. Da li to iskljucivo ima veze sa menjacem, ili moze nesto drugo da bude problem.
Da napomenem da sam promenio ulje u menjacu, majstor kaze da je prethodno bilo u ocajnom stanju, usmrdelo se, i ranije je ponekad znalo da zatrese kad presalta.
Pa ako je neko imao iskustva i zna sta bi moglo biti u pitanju bio bih zahvalan. Hvala unapred.