Autor Tema: Pitanje za VW-TECHa a i ostale  (Pročitano 2716 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
Pitanje za VW-TECHa a i ostale
« poslato: Oktobar 16, 2009, 06:24:10 posle podne »
Problem sa mojom cetvorkom 1.6. Uzeo sam je pre neka 3 meseca i jos tada mi je sjajila check engine lampica. Bio sam kod par "majstora". Neki kazu da je lamba sonda, jer je tu gresku izbacivalo na dijagnostici. Prvo sam uzeo neku univerzalnu i kazu mi da ne moze ta vec mora original. Zamenim je za original u radnji, platio je skoro 11 hiljada, odnesem kod tog nazovi majstora i on kaze da ni ta nije original! Nista, odustanem i odem u ovlasceni VW servis u Sabac. Tamo mi stave original svecice jer na njemu nisu bile originalne, pa je moguce da one prave problem. I naravno nisu bile one u pitanju. Rekli su da odem kod njih ako se greska ponovo pojavi ali ja i ne razmisljam o tome jer vidim da niko zapravo nema pojma o tome.
A sa autom se desava sledece. Kada ga upalim ujutru, hladnog, radi normalno nekih pola min. i onda spusti obrtaje na 600 i pocne da trokira i ugasi se. Nekada hoce da primi gas i da prokine a nekada ne. Zatim u voznji kada je zagrejan vuce lose na nizim obrtajima i hoce da zatrza ponekad, a tek na 4.000 pocne da vuce kako treba. Samo kada je hladan vuce normalno, ali kada se zagreje dosta losije ide. Potrosnja normalna, 8- 9l u zavisnosti od toga kako ga vozim.
Imate li ikakvu predstavu sta bi moglo biti u pitanju, jer evo vec 3 mecesa kako me to izludjuje a ovde kod mene nema niko strucan to da resi angry2
Inace, dosao bi i do VW-TECHa ali problem je sto sam ja preko 100 km od Bg-a  i zato trazim pomoc ovde  coilleo2tj

Andrija

• Gost
Odg: Pitanje za VW-TECHa a i ostale
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:33:15 posle podne »
100 km do Beograda i 100 od Beograda = 200km....16l goriva x 100 din. = 1600 + odredjeni iznos koji bi dao Mikiju da ti sredi auto...racunica je prilicno jasna, u svakom slucaju bi bio u plusu  ;)

Van mreže Sajovan

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:52:58 posle podne »
Covjek je u prawu da si odma otisao kod mikija swe bi bilo lakse i ti bi bio zadowoljan i parama i autom! bicedobro
 tapsac
TDI Power

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 16, 2009, 07:12:12 posle podne »
Tada sam tek bio uclanjen na forum i nisam toliko ni poznavao clanove.. Nije to ni bitno, bitno je da su ovde svi neki nazovi majstori koji misle da znaju nesto a ne znaju. Dakle pitanje teme nije jesam li u startu trebao da odem kod coveka vec nesto sasvim trece bleh

Van mreže bovanz

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 16, 2009, 07:56:38 posle podne »
Moj drug je imao isti problem na astri kada mu je crkla bombina (bobina Miljenko!!!).Dok ne predje male obrtaje,trokira,gusi se i povremeno gasi.E sad,astra je jedno a golf je drugo,mada bi ti toplo preporucio da proveris.
Pozzzz

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 16, 2009, 11:31:11 posle podne »
Meni to smrdi na senzor temperature rashladne tecnosti, nalazi se na racvi koja stoji na bloku motora, ali naravno ima tu jos puno toga sto moze da pravi problem

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 19, 2009, 11:53:33 pre podne »
E pa vrlo lako moze da se desi da je do lamda sonde, jer ona hoce da pravi taj problem.............. Npr moj cale je imao problem na Golf trojci sa njom ali njemu se to nije manifestovalo odmah kad upali auto, nego je cesto znao u voznji samo da se ugasi, ili da prvo podhtavaju obrtaji i onda da se ugasi, onda okrene kluc kresne iz prve vozi pa posle npr 15 min voznje isto se desava........ i zbog toga je i prodao taj auto (jedan od razloga)............. Nego pala mi je neka pretpostavka na pamet, npr mom dobrom drugaru na Fiat Coupe-u se desavalo sledece, s vremena na vreme su znali da mu obrtaji podrhtavaju i da se iz cista mira ugasi i onda ga ne mozes upaliti narednih dva tri verglanja, posle mu je jedan majstor diagnostikovao kvar kao treba da servisira motor ler gasa, tacnije ta neka klapna mu je pravila problem, pa sad ne znam da li cetvorka ima nesto tako, ali bi trebalo, pa ako te ne mrzi odvezi auto u servis da ti pogledaju da li je mozda to....................... javi sta si uradio................. biggrin biggrin biggrin
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2009, 11:56:22 pre podne od strane shone357 »
G T I - opaasna masina......

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 25, 2009, 01:18:35 posle podne »
tesko napamet reci sta je. postoji mogucnost da zeza leptir gasa ,senzor temperature ili ko zna sta jos. da li barem znas koji je bio kod greske?
Say no to spark plugs!

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 25, 2009, 01:56:24 posle podne »
Znam da je tesko ovako napamet reci. U ovlascenom servisu su mi odstampali na papir sve greske, ali bilo ih je cak 9, jer su pre toga ovi nazovi majstori skidali dzekove i sa sonde koja se nalazi ispod auta i jos kojesta, pa je comp sve to zabelezio. Ako ti znaci nesto mogu prepisati. Kada si vec spomenuo leptir gasa, da napomenem da on ima nekakvo kasnjenje kada mu se doda gas. Ne primi odmah vec prodje odredjeni vremenski razmak i tek onda primi...  batine

Van mreže zarko

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 26, 2009, 12:25:20 posle podne »
meni gori check engine evo vec godinu dana i preso sam 24 000km od tada bez problema,u sustini ako je eko3 motor lampa prati izduvne gasove tjs.proces sagorevanja. sonde i katalizator. a EPC prati elektroniku motora (barem tako pise u servisnoj knjizi) kod SR motora do 2000god lampa detektuje i kvar motora (ima i strelicu za el napajanje po sredini),
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2009, 07:10:11 posle podne od strane zarko »

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #10 poslato: Novembar 11, 2009, 07:39:39 posle podne »
.
« Poslednja izmena: Novembar 12, 2009, 06:29:26 posle podne od strane D@rko »

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #11 poslato: Mart 21, 2010, 09:33:55 posle podne »
Danas a i inace kada upalim auto, na auspuh izlazi neka tecnost. Deluje kao voda... Ovo je izbacilo u roku od 30 sekundi, kao slavinu neko da je odvrnuo  boodala Verujem da je to do ovoga problema opisanog u temi...

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #12 poslato: Mart 22, 2010, 05:54:10 posle podne »
AUS

Van mreže jurimo30

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Mart 22, 2010, 06:23:56 posle podne »
ja sam imao problema sa leptirom gasa,ali meni je bas naprotiv pravio probleme kad je hladan ,gasio se kad ukljucim neki potrosac,u 2. mi se zaglavljivao na 2000obrtaja,chistio sam ga par puta i na kraju morao da ga zamenim