Autor Tema: Ne otvara gepek  (Pročitano 7065 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
Ne otvara gepek
« poslato: Avgust 11, 2015, 04:09:20 posle podne »
Ne mogu da otvorim gepek,kada otkljucam pozadi se cuje kao da otkljuca gepek ali ne moze da se otvori.
Kljucem kada probam da otkljucam na vozacevim vratima,isto nece gepek da se otvori.A kljuc u gepek ne mogu da gurnem samo malo mozda 5mm ne znam sto,mozda ima nesto ili se zaprljao.Tako je od kako sam kupio auto.Citao sam da treba podmazati sa WD 40 sprejom ali ne znam gde treba prskati tacno i koliko.Golf 4 je u pitanju.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
Odg: Ne otvara gepek
« Odgovor #1 poslato: Avgust 11, 2015, 05:02:15 posle podne »
u samu bravu naprskaj(prorez za kljuc), probaj lagano kljucem,pa koliko ide. nemoj na silu da nabijas kljuc unutra.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 11, 2015, 07:35:34 posle podne »
Probacu,a sta ako ne mogne i dalje da udje kljuc?
Jer sam citao da se negde prsce izmedju neke gume sa unutrasnje strane,valjda trebam kroz zadnja sedista doci do gepeka na naprskati jer se zaprljo mehanizam ili sta vec.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #3 poslato: Avgust 11, 2015, 11:25:58 posle podne »
da bi to uradio moras da skines onu plastiku sa gepeka,i onda ti je brava dostupna

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 13, 2015, 06:14:25 posle podne »
E napravili smo,prskali sa wd 40 skidali plastiku i on je ocistio prljavstinu,sve iscurilo i sada radi brava ko nova :D Hvala :) Jedino nismo napravili da moze kljuc da udje,valjda se nesto zaglavilo sto ne moze da se rastvori :)
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2015, 06:31:39 posle podne od strane Frt69 »

hirurg

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Avgust 13, 2015, 08:20:52 posle podne »
Posto wd radi i kao odmascivac postoji mogucnost da brava opet zasteka ali tada tesko da ce ponoci wd. Problem ce krenuti vec s prvim kisama i vlaznim vremenom. Kondez uradi svoje. Tako da je pametno bravu namazati sa nekom masti kako mehanizam ne bi zahrdjao

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #6 poslato: Avgust 13, 2015, 09:13:05 posle podne »
Ne mora da znaci da je nesto zaglavljeno,mozda je neko menjao cilindar brave,pa taj kljuc ne odgovara za tu bravu.

Sent from my ST18i using Tapatalk 2

Van mreže Frt69

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Avgust 14, 2015, 01:09:05 pre podne »
Posto wd radi i kao odmascivac postoji mogucnost da brava opet zasteka ali tada tesko da ce ponoci wd. Problem ce krenuti vec s prvim kisama i vlaznim vremenom. Kondez uradi svoje. Tako da je pametno bravu namazati sa nekom masti kako mehanizam ne bi zahrdjao

Sa kojom masti da podmazem?
I gde trebam podmazati,je li samo skinuti onu plastiku kockasku sa brave sa unustrasnje strane i ugurati mast po onim oprugama sto otvraju gepek kad pritisnem kvaku?
Da,prskali smo i po ostalim bravama taj wd,po vozacevima vratima,suvozacevima,na oba zadanj vrata..Ocu li i tu morati podmazivati,tu nismo puno kao u gepeku,samo smo onako prsnuli po bravama.
@Marko moguce da je menjanja,sumnjivo mi nekako izgleda,kao da nije originalna :D
« Poslednja izmena: Avgust 14, 2015, 01:11:51 pre podne od strane Frt69 »

hirurg

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Avgust 17, 2015, 09:31:23 posle podne »
Brave niste smjeli odmastiti...grafitne masti uzeti i podmazati sve...na gepeku podmazati poluge koje vrse trenje jedna preko druge. A sto se tice brava uzeti kljuc i u kanal ubacitti mast pa ugurati u bravu pa malo okretati da ostane unutra...postupak ponoviti 2 3 puta. Zima ide bice frke