Autor Tema: Senzor za kisu - Passat B5.5  (Pročitano 2170 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže skomi2007

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5.5
Senzor za kisu - Passat B5.5
« poslato: Avgust 07, 2015, 08:57:56 posle podne »
Od dana kad sam kupio auto nije radio senzor za kisu. Sad me nesto zainteresovalo da napravim to da radi. Imam neku volju za to.  B)
Fizicki on je prisutan, znaci kod retovizora ima socivo - senzor. Jeste kao da je malo lose zalepljeno. Na diagnostici ne prijavljuje nikakvu gresku da je crkao. Mene interesuje kako bio on trebalo da funkcionise? Jel ima neko dugme gde se ukljuci senzor, tj. brisaci po senzoru ili on sam ukljucije brisace. Posto nisam uspeo da nadjem nikakvu naznaku da moze da se ukljuci nesto slicno tome. I gde moze biti problem zasto on ne radi? Zamolio bih nekoga ko ima senzor za kisu da mi slika da vidim kako to izgleda i da mi objani princip rada/koriscenja istog. Unapred hvala!  thumbup

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Senzor za kisu - Passat B5.5
« Odgovor #1 poslato: Avgust 07, 2015, 11:17:58 posle podne »
pa on samo radi kad su ukljuceni brisaci na interval da sam pojaca brzinu brisaca ako vise pada kisa,ne pali on sam kada je rucica u off polozaju...tako bi barem trebalo...uzmi crevo i polivaj po soferci

Van mreže sik_hc

• VW Početnik
  • Auto: 2011 VW Polo 6R
« Odgovor #2 poslato: Avgust 07, 2015, 11:23:17 posle podne »
U pravu je Rogi. Nema posebnog prekidaca. Upalis na interval, i senzor dozira tempo i brzinu brisanja u zavisnosti od kolicine kise. Dijagnostika bi pokazala kvar senzora.

Van mreže Nosfaratu

• Sr. Member
  • Auto: ?
« Odgovor #3 poslato: Avgust 08, 2015, 08:45:17 pre podne »
Upalis brisace na prvu brzinu i on tada radi. A na onu kvacicu koja stoji sa gornje strane rucice brisaca podesavas koliko je senzor osetljiv...