Autor Tema: Passat b6 originalni xenoni, lose svetle duga  (Pročitano 1951 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ztesic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6 2.0 TDI PD Highline
Passat b6 originalni xenoni, lose svetle duga
« poslato: Avgust 03, 2015, 08:23:42 pre podne »
Vracajuci se prosle noci iz Bg primetih da su mi snopovi dugih svetala jako losi, dosta losiji nego na proslom automobilu koji je imao klasicne sijalice. Xenoni su fabricki, nisu ugradjivani kinezi o sl. Ima li ko ideju sta je u pitanju? Drugari mi kazu da je to tako normalno i da se nisam navikao, mada mislim da sam sto posto u pravu, xenon treba bolje da svetli od dijalice sto kod mene nije slucaj. Pisite :)

Sent from my LG-E975 using Tapatalk

Van mreže iwcham1979

• Master Member
  • Pol: Muškarac
Passat b6 originalni xenoni, lose svetle duga
« Odgovor #1 poslato: Avgust 14, 2015, 12:20:13 posle podne »
Kod mene nema problema. Kako svetle kratka? Mozda su sijalice pri kraju, mozda je bivsi vlasnik stavio najjeftinije kineske sijalice? Xenon def. treba da svetli bolje, ali da znas da ta Valeo sociva sto vw ugradjuje nisu bas neki razbijaci sto se tice osvetljenja. Ako izbliza pogledas socivo, videces da je mutno, valjda su tako napravili da ne zaslepljuje druge vozace, a na ustrb osvetljenja. Recimo Morimoto projectori ugradnjeni u far svetle sigurno 20% bolje od fabrickih xenona, jer je kod njih socivo "clear". Oni seku snop u zilet ostroj liniji, sto kod nas nije slucaj... U svakom slucaju, treba da svetle lepo i dosta bolje nego halogenke....

Morimoto, nema prskalica, podesavanja farova i sl. ali zato....
http://youtu.be/xxyAUYWF6iE
« Poslednja izmena: Avgust 14, 2015, 12:31:21 posle podne od strane iwcham1979 »
Ne uči svinju da peva. Em gubiš vreme, em nerviraš svinju!