Pre kupovine 2.0 TDI dobro proveri istorijat održavanja tog vozila, a pritom istraži i malo po internetu koje varijante 2.0TDI motora su se pokazale problematične. Mislim da nisu svi 16v (možda grešim). Ja sam krupnije konstitucije (visok 190cm i širih ramena, nisam debeo

) a vozio sam A3 2006-o god. sa troje vrata, što se tiče udobnosti na vozačevom sedištu ja lično nisam ima problema (u pitanju je bila S-Line varijanta, znači sportska sedišta), ali na zadnjem sedištu je poprilično bilo tesno kad namestim sve kako mi odgovara. Motor ne određuje nivo opreme, imaš i 1.9TDI u S-Line opremi. U odnosu na 4-ku je barem po meni udobniji, i ima izdržljivije trapove, ali je naravno i sve skuplje za održavanje (ne nešto preterano puno, ali je skuplje u odnosu n G4). Slažem se da je jako nepregledan pozadi, i malko odaje utisak vožnje u podmornici u varijanti sa troje vrata, sa 5 vrata je malo bolje, ali opet u odnosu na Golf 5 je tesnije. Dinamika vožnje je daleko bolja u odnosu na G4 i stariji A3, pogotovo pošto imaju nezavisno zadnje vešanje. Sve u svemu dobro vozilo, napredak u odnosu na starije, samo eto bilo je problema sa tim 2.0TDI motorima, i treba obratiti pažnju kako je održavan i koja je kodna oznaka motora.