Autor Tema: Zamena plastične kugle i čašice na menjaču Golf 2  (Pročitano 6738 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže malimali

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
Zamena plastične kugle i čašice na menjaču Golf 2
« poslato: April 29, 2015, 08:24:44 posle podne »
Hteo bih da zamenim plastičnu kuglu i njeno ležište (čašicu) ispod ručice menjača .
Gledao sam uputstva na netu i trebalo bi se iz kanala od dole odvojiti šalt hebla da bi se to promenilo.
Interesuje me da li se ikako odvaja vertikalna šipka (na nju se navrće ručica) od horizontalne poluge koja ide napred do birača?
Princip skidanja kugle sa ove vertikalne šipke sam video i znam postupak :)

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
Odg: Zamena plastične kugle i čašice na menjaču Golf 2
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2015, 11:52:26 posle podne »
Odvrnes kuglu i skines kozicu/gumu oko mjenjaca, tu imas odvrnes 1 krstasti saraf koji ujedno drzi i srednju konzolu, onda odozdo odvrnes auspuh i rastavis ga negdje na sredini (pod uslovom d anije zavaren)  jer ne mozes izvuc napolje salt tablu od njega, onda odvrnes 4 sarafa trineske  koji drze salt tablu za šasiju, dalje horizontalna poluga se odvaja i moras je gore kod mjenjaca izvuc iz biraca (odvrnes jedan saraf isto trineska)  i onda to sve napolje izvadis, kuglu drze 2 sarafa desetke za kuciste sal table. Sve to vratis obrnuto, ALI da bi sve radilo ko prije, kad vracas horizontalnu sipku, moras je vratit u polozaj u kakvom je bila, inace se desi mjesa brzine, tj da u neke ne mozes ni ubacit nikako, u ovom poslu to je onako najkomplikovanije uradit nastelovat, ako nisi nikad radio izgubices cijeli dan i opet dat nekome 10e da ti nasteluje  a 15 20e je  kompletna zamjena te kugle.

Van mreže VW Diego

• Sr. Member
  • Auto: GII
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2015, 12:03:53 pre podne »
ta kulga je krivac lufta rucice mjenjaca?
i da dodam, 5-a brizna od kada je kod mene golf(4 godine) mi je "potapajuca" znaci ne moze se normalno usaltati nego moras pritisnuti prema dole i onda se usalga isuvise lagano, ja sam na to navikao nije mi problem, al do cega moze biti?  congratulations
« Poslednja izmena: April 30, 2015, 12:05:50 pre podne od strane VW Diego »

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: April 30, 2015, 12:50:45 pre podne »
Ta kugla je krivac samo ako nemas onog granicnika izmedju prve i rikverca tj kad podjes u prvu a on preleti u rikverc. A to za petu moze bit do ove kugle, ili da je prije bio mjenjac od 4 brzine pa ubacen od 5 naknadno.

Van mreže VW Diego

• Sr. Member
  • Auto: GII
« Odgovor #4 poslato: Maj 02, 2015, 12:55:39 pre podne »
nije ubacivan mjenjac
nista jedan dan cu ja to sve stalagijat pa promjenut sve one polugice, bog zna nikad nije niko nijedne promjenuo