Autor Tema: Problem sa zvucnicima  (Pročitano 1573 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DacaBG

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV 1.9TDI
Problem sa zvucnicima
« poslato: April 21, 2015, 04:23:43 posle podne »
Zdravo,

Nisam siguran dal sam pogodio kategoriju za moje pitanje ( nov sam ovde ) izvinjavam se ako jesam.
Automobil u pitanju je G4 1998. 1.9TDI 66kw sa ne bas pregrst opreme (cak ni el. podizaci), a problem je sledeci. Ne rade zvucini u stubu vrata (iznad table, kod retrovizora, mislim da se zovu visokotonci, al nisam siguran). Sad posto je auto sa skromnom opremom nisam siguran dal su oni dodatna oprema ili ne. Znaci auto od kad je kod mene ne rade. U auto je trenutno SONY CDX-GT250S pleyer ako je moguce i do njega da bude problem. Unutra dal se nesto nalazi ne mogu da vidim.
Ako neko ima ideju kako da se resi problem ili zna kako se to otvara, na sta da obratim paznju idt. bio bih veoma zahvalan.

Pozdrav.  :)

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Problem sa zvucnicima
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2015, 10:05:32 posle podne »
Moras skinuti tapacirung da bi skinuo taj poklopac visokotonca

Van mreže Knindza

• Full Member
« Odgovor #2 poslato: Maj 27, 2015, 01:22:19 pre podne »
Imas sraf ispod vrata i trebalo bi u rukohvatu (moras ga rastaviti pazi da ne izgrebes) i onda cupas tapacir, na zabicama stoji, nije bas lako skinuti ako nikada nije skidan, trebaju jaki prsti... Ne znam ima li mk4 ispod svetlo, ako ima pazi da ne iscupas zice (iskopcas dzek kada odvojis tapacir) i pazi na sajlu koja ide na rucku za otvaranje vrata, kada skines tapacir videces ima li ih ili nema, u sustini visokotonac ide sa da ga tako nazovem glavnog zvucnika u vratima, pa ne bi trebalo da ima veze sa samim plejerom...

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 27, 2015, 02:40:34 posle podne »
Imam ja originalne visokotonce ako se ispostavi da ih nema ili da su izgoreli

Van mreže Knindza

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 29, 2015, 08:44:48 pre podne »
@shvexoman Moze li jedno objasnjenje, cini mi se da zadnji zvucnici imaju malo drugaciji zvuk (dublji kao da imaju neki efekat didat) pa me zanima da li je  to normalno ? Ako nije da li mozda ima veze sto na samim zvucnicima nema zakacenih visokotonaca, i ako bi stavio visokotonce, konkretno sta bi dobio s tim ?