Mene zanima jedno druga stvar, ako neko može da prokomentariše. Dugo sam vozač, a krajem 80-tih i početkom 90-tih smo tadašnje moje društvo i ja, osim naravno fabričkih, na kockicama i dvojkama vozili i Boge amortizere. Pričam o osnovnoj uljnoj verziji. Bio je to odličan amortizer. Mislim da ih je odavno kupio Sachs. Sredinom 90-tih kupim GTi-ja, sa dvosmernim Monroe amortizerima. Odlično se auto ponašao. Povučen tim iskustvom, za sledeću dvojku, sasvim slučlajno nalete mi ulošci Monroe Gas Matic. Nema ko se tada u mom autu nije vozio a da nije prokomentarisao kako je stabilan, tvrd a opet udoban više nego neki drugi auto. Sećam se da su tada 90-tih u prodavnici Vento u Vojvode Stepe imali izložen Monroe neki amortizer koji je ne znam koliko prešao. Tu dvojku sam dugo vozio, prodao sa tim amortizerima. Povučen tim iskustvima, za trojku kupim Monroe Reflex i Monroe Gas (dvosmerni). Vozio sam je i na Bilstein i Sachs (obični uljni). Na Kayaby nikad nisam vozio, a ne znam ni da li bih probao.... Đapa u Bulevaru što se bavi spuštanjem vozila kaže: Kayaba su više za japanska vozila... Đapo, šta preporučuješ... Monroe nije original, Sasch nemam pojma, ovde je jedino Bilstein original....
Rezime.... Ja lično ne vidim nekakvu bitnu raziku između Monro-a, Bilsten-a i Sachs-a.... pričam za normalnu svakodnevnu vožnu, ne za auto sport. Naravno pričam o uljnim i gasno uljnim i gasnim dvosmernim amortizerima (što je isti penis kao gasno uljni).... naravno da sam video da Monroe zna da bude dugotrajan, (mada oni preporučuju obaveznu proveru na svakih 20k km), što ne znači da i ovi drugi ne bi toliko trajali, ali nisam ih toliko vozio...
Znači, da mi neko kaže, sigurno ga ima, kakvu je to razliku toliku video ako je vozio na sva tri brenda? Godinama po forumima a i kad nije bilo interneta, slušam kako Monroe pljuju, i stavljaju kao poslednju opciju. Kao što je i u ovoj temi u 90% slučaja.
Da li je sve to toliko realno, ili je u većini slučajeva to jedan mit da Monroe ne valja, ovaj čuo od Pere, Pera čuo od Žike, i tako se stvorila ta fama..... Izvinjavam se za dugačak post ali morao sam da reagujem... Hvala svima.
Svima koji slave Srećna Nova Pravoslavna Godina!