ajde, pisaću ovde, pošto imam isti model...
Nikad nisam nešto ozbiljnije bio zainteresovan za automobile, dakle ne više od toga da se prevezem od tačke A do tačke B. Od svog punoletstva vozim ćalovog Golf 2 benzinca, i služio mi je za osnovne stvari, dok mi je višak interesovanja išao na faks, košarku i posao.
Sticajem okolnosti, poslednjih godina me je nešto bolje krenulo u poslu, nakupila se određena ušteđevina i nekako je logično bilo da se ponovim. U početku sam planirao nekog Passata ili Oktaviju, recimo do 4-4.5 hiljade evra, ali onda je stari slučajno ušao u kontakt sa nekim prijateljem koji prodaje Touarega. Ispostavilo se da je prilika jako dobra, automobil je proveren, 2004. godište, 2009. uvezen iz Nemačke, u jako dobrom stanju itd. a davao ga je nama za 10.000, što je bila jako dobra cena uzevši u obzir oglase i kontatke koje sam pravio.
Uglavnom, stari me je malo "pogurao" finansijski, i ja sam se stegao i rešio sam da to prihvatim. Sve je to super, osećaj je fenomenalan (prvi utisak kao da sam u tenku) i generalno sve je OK, međutim za mene kao laika to je bio veliki prelaz. Između Golfa 1990. godište i Touarega 2004. je čitava jedna tehnološka revolucija koju sam ja prespavao, tj. uopšte me nije interesovala.
Stari vlasnik me je ukratko upoznao sa nekim osnovnim stvarima u 10-ak minuta, međutim naravno da je to premalo...
Stoga, očigledno je da vrlo često dosađujem svom automehaničaru

, ali ne volim da rizikujem... Kad neđe opet zapne, ja ću i ovde pitati, bez obzira na to što ćete misliti da je pitanje besmisleno (jer kontam da su većina članova ovog foruma uglavnom eksperti i veliki ljubitelji automobila)