Autor Tema: Golf V tesko pali kad je hladan, nakon starta lampa grejaca svetli par sekundi  (Pročitano 4881 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adamce985

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
Imam golfa 5 1.9 tdi 105 ks iz 2006. Godine
Desava se da ujtru kada je hladan tesko upali, konkretno moram da verglam 5 do 10 sekundi, nakon startovanja lampica grejaca svetli nekoliko sekundi. Problem moze da bude pretpostavljam ili grejaci ili akumulator koji inace nije nikada menjan?

Hvala

Van mreže mboy87

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
Odg: Golf V tesko pali kad je hladan, nakon starta lampa grejaca svetli par sekundi
« Odgovor #1 poslato: Mart 10, 2015, 10:15:17 pre podne »
Promeni grejače.

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
Odg: Golf V tesko pali kad je hladan, nakon starta lampa grejaca svetli par sekundi
« Odgovor #2 poslato: Mart 10, 2015, 10:58:10 pre podne »
nisu grijaci, meni je palio na zub i sa 2 grijaca, njih svakako pali tek na minusnoj temperaturi
akumulator moze biti
nema dovoljno okretaja anlaser i ne moze da pusti pumpa

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #3 poslato: Mart 10, 2015, 11:09:44 pre podne »
slazem se da nije do grijaca,kod mene 2 grijaca nisu radila nikako a palio na -10 bez problema,nije uopste verglao..
ps ja zamijeni grijace ovdje kod nas u sarajevu su 20 i 30 KM po komadu,tako da rijesi to nije skupo a neka ti neko izmjeri akumulator kakvo punjenje ima,il cak sta vise ako nije nikada mijenjan promijeni ga mada kod mene na polu 2003 god je fabricki akumulator i uivjek pali bez problema :)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #4 poslato: Mart 10, 2015, 11:18:40 pre podne »
Lupam, mozda pre nego promenis grejace, akumulator, pumpu i alnaser (za sada, tek su poceli predlozi) da ga stavis na dijagnostiku? Ipak je Golf5, a ne Golf 2
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #5 poslato: Mart 10, 2015, 11:39:35 pre podne »
Možda da proveriš dizne? :)
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže bojmil0306

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Mart 10, 2015, 11:52:55 pre podne »
Slazem se oko akumulatora i alnasera proveri njihovu ispravnost malo sporije verglanje je posledica duzeg paljenja pa onda dalje ako se manifestuje isti problem.poz....

Van mreže denigs

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 tdi pd 2002
« Odgovor #7 poslato: Mart 10, 2015, 10:21:35 posle podne »
promijeni senzor temperature motora jer preko njega ti rade grijači. vidi probaj ga iskopčat pa ga upali vruceg isto ce ti duze svjetliti to se meni nekad zna desit na mk4tdi ili ako vidim da mi duze svjetli ugasi kontakt pa ponovo okrenem ključ I ugasi se odmah a usput provjeri I grijace  :25
 :25

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #8 poslato: Mart 10, 2015, 10:30:59 posle podne »
Citat
Problem moze da bude pretpostavljam ili grejaci ili akumulator koji inace nije nikada menjan?

Pa pocni vec da menjas nesto  biggrin... vidis da tako vise ne ide ... sam si odgovorio na neke sitnice ... probaj dr akumulator za pocetak  thumbup

pa posle slozenije stvari ...ili poseti nekog  majstor1 ... elektricara ...itd ...

:46
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže MarioTDI

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW CC 2.0 TDI DSG
« Odgovor #9 poslato: Mart 12, 2015, 10:53:24 posle podne »
kompresija? bregasta mjenjana ili original?