Autor Tema: Golf 1 1.3 benz generalka  (Pročitano 3065 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Francesko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Golf 1 1.3 benz generalka
« poslato: Mart 06, 2015, 01:41:26 posle podne »
Pozdrav forumaši!

Dugo sam razmišljao da li ovde da postavim pitanje ili da idem kod majstora, ali valjda ništa ne košta da vas pitam za savet.

U pitanju je golf kec '81 godište koji je kupljen nov u Sarajevu i koji je i dalje u mojoj porodici.

Situacija je sledeća:

Motor dosta troši ulje, ne baca ulje u motorni prostor ali dosta curi dole, problem je sa motorom i fabričkim karburatorom koji su po mom mišljenju oba zreli za menjanje. Pretpostavljam da su zbog starosti motoru stradale dizne i da zbog toga pušta ulje. Što se tiče karburatora, on je bio remontovan, stavljan u kiseline, ali je došlo i njegovo vreme za zamenu, jer kako mi je objasnio otac kada se karburator otvori vidi se bela emulzija nalik na jogurt koja se skupljala vremenom zbog lošeg kvaliteta goriva kod nas. Inače na drugom kecu koju vozim samo na benzin je stavljen karburator od zastave 101 1.1 i on dobro radi. Potrošnja i snaga su tu negde kao što su i bile pre njega, tako da rešenje za karburator može biti kupovina tog novog.

U kolima je ugrađen nov plinski uređaj, kakav već ide za njega, i što se tiče plina mislim da je sve tu dobro naštelovano.

Problemi koji se javljaju su ti da kola ne mogu da rade na leru, gube snagu u uzbrdicama, dešava se pucanje u auspuhu zbog loše smese goriva, itd. itd...

Moje glavno pitanje za vas ovde je: Savet šta dalje raditi i kod koga raditi? Čini mi se da je jedan lokalni majstor rekao da bi generalka za taj motor koštala oko 450€ što je po mom mišljenju mnogo i glavna stvar je ta da nemam poverenje u njega pored svih garancija. Voleo bih da mi neko da kontakt od nekog starijeg majstora koji je propustio mnogo takvih motora i slučajeva kroz ruke i koji može da mi odradi posao na obostrano zadovoljsto: meni bi značilo da utegne sve mehaničke delove i da kola mogu da budu pouzdana i da imaju normalan i miran rad u nekom budućem periodu, a njemu bi svakako pripadala odgovarajuća finansijka nadoknada. U opticaju može biti i jači motor koji bi mogao da se ukomponuje sa plinom.

Valja ću moći da ga nekako doteram u bilo koji deo Srbije kada otopli, ako ne snaćiću se već nekako, ali bih hteo da ga neko pogleda, odvoji vreme za njega i uradi dobar posao.

Kola su registrovana, ali se ne voze zbog pomenutih problema.

Ukoliko postoji još neko pitanje tu sam, možete mi odgovoriti na pp.

Unapred hvala!  beer

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
Odg: Golf 1 1.3 benz generalka
« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2015, 01:47:55 posle podne »
Malo ti je dalje ali ako želiš kvalitet, to ćeš i dobiti   :46

http://www.011info.com/auto-mehanicari-beograd/auto-servis-nino    big_boss

Van mreže Francesko

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2015, 06:11:25 posle podne »
Želim ja kvalitet, ali budimo realni radim generalku na autu starom skoro 35 godina, više iz nekih nostalgičnih i emotivnih razloga nego praktičnih. Nisam upoznat sa tim auto servisom, čini mi se (s obzirom da sam na ovom sajtu od 2009. godine) da član gedora je iz Zemuna, e sad da li on ima servis ne znam. Pritom sam video ovo: http://www.vw-club.rs/forum/index.php?action=garage;sa=shop_review;BID=259

Da je generalka rađena na motoru iz '86 koštala 800€. To meni ne pije vodu.

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2015, 06:20:19 posle podne »
Da, Gedora je vlasnik servisa 'Nino' u Zemunu, stvarno ne znam kolika bi cena bila ali imaš broj telefona na linku koji sam postavio, pozovi čoveka i pitaj.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #4 poslato: Mart 06, 2015, 06:24:58 posle podne »
Pa ti kupi bajs ako ti je puno 450e za generalnu . jesi se raspitao koliko samo delovi kostaju

Sent from my LG-D331 using Tapatalk

. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #5 poslato: Mart 06, 2015, 06:25:09 posle podne »
Druze generalka je sirok pojam. Ti prvo trebas da znas sta svr treba da se radi na tom motoru, a ako ti je i 450 mnogo, bolje teraj taj na otpad pa dodaj tih 100e koliko ti daju za njega na onih 450 i kupi neki auto za te pare da ti zavrsi posao.
Ako hoces kvalitetno da ti neko odradi to ipak kosta pogotovo na starim modelima gde jedva i da ima delova.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #6 poslato: Mart 06, 2015, 10:27:31 posle podne »
Kupi 1,3 motor od dvojke i ubaci,kakve generalne i pičke materine. Motor od dvojke košta 100 eura kompletan sa instalacijom za elektronski razvodnik. Moraš samo staviti komplet kvačilo sa svog motora i teraj... Ili ga dovezi do mene,ponesi 350 Eura i ja ču ti sve upakovati komplet sa novim uljem,antifrizom i garancijom + ču te i na ručak odvesti...
« Poslednja izmena: Mart 06, 2015, 10:29:52 posle podne od strane TTS »
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
« Odgovor #7 poslato: Mart 06, 2015, 11:17:47 posle podne »
+ smeštaj da mu obezbediš    coilleo2tj

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Mart 07, 2015, 11:46:02 posle podne »
Završim ja to za dan,ali ako mu se ostaje ima i smještaj,nije problem...

Van mreže Francesko

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 08, 2015, 03:53:06 pre podne »
Hvala na odgovorima.

Za sada mi sljaka put za Bosnu, i Munze kao alternativa. Pitanje za TTS, da li bi kao opcija postojala i ugradnja karburatora sa recimo te dvojke? Da spomenem opet da auto ima ugrađen plin.

Što se tiče toga da je 450€ mnogo, mnogo je u smislu da ja nisam siguran da ako dam te pare da motor neće da rikne posle 500, 5000, ili 10 000 kilometara, jer jednostavno nemam poverenja u tog majstora.

A za ovog što piše da je bolje bicikla, burke ja vozim trula višnja kečugu koja troši 10, 11 litara benzina sad recimo zimi što je približno jednako kao što troši Q7 3.0 automatik. Vozim ga iz isključivo praktičnih i emotivnih razloga. I pritom imam novog pola iz 2013. godine + ovaj kec koji treba da ide na remont. Šta sad trebam da pravim 15 tema da bih dobio neki respekt od vas? Pitao sam za savet a ne da me neki indijanac omalovažava preko tastature.

Hvala svima u svakom slučaju, a ja trebam da izvagam šta ću i kako ću...

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #10 poslato: Mart 08, 2015, 08:33:49 pre podne »
Brate sumnjiv si mnogo si nešto emotivan..... lollol
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #11 poslato: Mart 08, 2015, 11:48:34 pre podne »
danas je taj dan ...  lollol

budi realan pogotovo ako imas pola iz 2013 ,a emotivno si vezan za stari auto
obrada bloka karike leteci lezeci trnovanje, obrada glave , ravnanje glave , dihtung glave , zamena vodjica gumica i sredjivanje ventila ako nisu pojedeni , ulje , filter , servis karburatora ,svecice , servis gasnog uredjaja(zamena membrane i filtera i stelovanje kod plindzije), set kvacila te samo izadje  300e i vise , gde su ti tu ruke da platis majstore  ?

nisam ja tebe podjebavao ni u jednom trenutku 1 % , ja sam ti od onih sa foruma sto vole pomoci ali sam samo realan  :26
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Mart 08, 2015, 11:49:42 pre podne »
Ide ti brate kompletan motor od dvojke sa svim na njemu,sem kvačila jer ne paše u taj tvoj mjenjač. Jedino nekome moraš otići da ti spoji plin,jer ja sa plinom ne radim. Dobiješ godinu garancije na motor i sve što ja uradim...

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #13 poslato: Mart 08, 2015, 10:23:18 posle podne »
Pre 4 godine smo sredjili 1.1 motor u ocevom golfu. Sa kvacilom je izaslo nekih 400-450 eura.(Secam se cifre obzirom da me je zamajac na mom autu toliko kosta.) Ako nadjem racun sa spiskom delova uslikacu ti.

Vozi se svakodnevno, ne znam koliko je predjeno od tada. Ima plin, zajebavaju samo platine sa vremena na vreme.

PS: Uvek ce se naci neko ko ce ti reci baci to. I nama su, ali emocije su cudo.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže bokun

• VW Početnik
  • Auto: golf 4,pasat 3, golf 5
« Odgovor #14 poslato: Mart 09, 2015, 09:16:59 posle podne »
Cijenim ako hoces da se uradi kvalitetno,narocito ako je auto u originalnom stanju ili oldtajmer i emotivno si vezan.Sa ekonomske strane i ako se vozi svaki dan i meni je to poskupo.
Ja sam u Hercegovini motor 1,6 i 1,8 sa alternatorom vodenom pumpom razvodnikom ovdje kosta od 60€ do 100€ kako se pogodis i nadjes a 1,3 i  jeftinije,iz razloga sto je "malo" brdovito jbg. pa se nije bas pokazao snagom.Pricam o motorima iz golfa 2. cijela dvica benzinac u solidnom stanju moze se uzet 600 do 800€.
Ali opet kazem ako je taj auto u top stanju i ja bi zvekno tih 450€ naravno ako se moze.
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad