Autor Tema: Golf 4 ne radi tiptronic  (Pročitano 2043 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Rorsah

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Potraznja
Golf 4 ne radi tiptronic
« poslato: Februar 23, 2015, 12:55:22 posle podne »
Sto se tice samog automatskog menjaca, i opcija P,R,D,1,2,3,4 sve radi dobro. Juce sma probao da prebacim menjac u +/- i da probam tiptronic medjutim nije dalo rezultata. Ubacio sam rucicu desno, krenuo, davao gas, rucicu gurao u + i nista, nece da menja brzine, na ekranu mi stoji da je u prvoj brzini ali nece da presalta. E sad jel ne radi ili ja ne umem da koristim :) ?

igorpolic

• Gost
Odg: Golf 4 ne radi tiptronic
« Odgovor #1 poslato: Februar 23, 2015, 08:33:54 posle podne »
Moras prvo na dijagnostiku,pa kad to odradis znaces nesto preciznije.Videces ako prijavljuje greske, sta ti je dalje ciniti.  mahac

Van mreže Rorsah

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 02, 2015, 08:39:19 posle podne »
da li na automatiku u toku voznje sme da se menjaju brzine? tacinije,da li u toku voznje sme rucica na primem iz d da se ubaci u 3..ili iz 3 u d..iz 2u4 iz 4u3 itd?

igorpolic

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Mart 02, 2015, 10:16:13 posle podne »
A sto ne bi smelo?

Van mreže Rorsah

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Mart 02, 2015, 10:33:46 posle podne »
pa citao sam svasta,i neko kaze da u toku voznje nikako ne sme da se menja,iskljucivo kada se stane,neko kaze da sme samo iz nizeg u visi stepen,tipa iz 3 u 4 ili u d,dok neko kaze da sme bilo kako,tako da sam zbog toga u nedoumici pa reko da pitam da li neko zna provereno?

igorpolic

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Mart 02, 2015, 11:18:59 posle podne »
Mozes u voznji bez problema. Ali ne sad da ides 140 pa ga iz D zabodes u 2-gu. Nego pri normalnim brzinama.

Van mreže Rorsah

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Mart 02, 2015, 11:31:02 posle podne »
Normalno to se podrazumeva, bilo mi je nejasno samo dal smem na primer iz d da vratim u 3 naravno smanjim brzinu, znaci sme  :25

igorpolic

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 02, 2015, 11:33:06 posle podne »
Naravno.

Van mreže Rorsah

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: April 10, 2015, 12:58:00 pre podne »
Kad prebacim u +/- mode, radi samo minus(-), znaci ako vozim cetvrtom, rucicu pomerim nadole, on prebaci u trecu. Ali nece u visi stepen, odnosno ne reaguje kada ga guram u plus, sta li moze biti?

Da napomenem da u ostalim modovima, radi sve kako treba, D, R, 2,3,4 ocpije rade bez problema, u drive mode,tokom voznje uredno salta, nikakve probleme nisam primetio. Samo u +/- nece plus da radi