Autor Tema: Golf 4 1.6 16v problem paljenje  (Pročitano 3608 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže regrut

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b6 2.0 tdi
Golf 4 1.6 16v problem paljenje
« poslato: Februar 15, 2015, 10:19:17 posle podne »
Pozdrav svima,

Imam problem sa prvim paljenjem, tj. cim auto odstoji 2 i vise sati moram vise verglati (5+ sec) da bi upalio, pa kad upali radi neravnomerno 2-3 sec i ugasi se. Posle toga upali odmah i radi normalno. Svako sledece paljenje je ok. Taj problem se pojavio od juce..pre toga je i na -25 i na +35 palio na pola kljuca. Ja nagadjam da negde gubi benzin, pa dok ga navergla treba mu toliko vremena. Ili pumpa benzinska mozda?? Ne vozim ga nikad na rezervi, uglavnom preko pola rezervoara ima. Da li je neko imao slicno iskustvo ili zna u cemu bi mogao biti problem??

Van mreže delpo

• VW Početnik
  • mehanicari zive od TDI-ja
  • Auto: golf 5
Odg: Golf 4 1.6 16v problem paljenje
« Odgovor #1 poslato: Februar 16, 2015, 09:08:23 pre podne »
proveri crevo za dovod goriva (posebno kod filtera goriva),i pumpu goriva

Van mreže regrut

• VW Početnik
  • Auto: Passat b6 2.0 tdi
Odg: Golf 4 1.6 16v problem paljenje
« Odgovor #2 poslato: Februar 16, 2015, 08:59:14 posle podne »
Proverio danas, zalegao ispod njega, od filtera benzina (kod rezervoara) do motora nema traga curenja, niti se isti oseca prilikom verglanja. Kacen danas na dijagnostiku i postojala je greska:

16555- Fuel Trim; Bank 1: System Too Lean

Ista je obrisana i nije se vise vracala. Auto vozen ceo dan (malo i u visim obrtajima, oko 170-180 km/h) i nema greske.
Majstor mi rece da probam ujutru da odradim sa kontaktom 5-6 puta bez paljenja auta - kao desava se da pumpa oslabi i nema snage da nabije pritisak. Hmmm mada mi cudno malo to, da nema snage ne bi bilo dovoljno goriva u max speed rezimu??