Autor Tema: problem sa cenrtralnom bravom  (Pročitano 2239 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zidarac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: volkswagen polo
problem sa cenrtralnom bravom
« poslato: Februar 15, 2015, 08:08:04 pre podne »
Pozdrav svim clanovima foruma, za pocetak da se predstavim ja sam Mladen iz zajecara. kupio sam vw pola 1.4 60ks. 5v. 2001g. pre par dana i prilikom kupovine na automobilu je sve radilo kako treba. Juce ujutru kada sam krenuo na posao normalno sam otklucao kola daljincem, kada sam stigo na poso prilikom zakljucavanja vozila desava se problem sledeci: sva vrata su se zakljucala ali vakum pumpa za zakljucavanje je nastavila da radi i posle zakljucavanja, tu sam se totalno zbunio nekoliko puta sam pritiskao dugme na kljucu ali jednostavno pumpa nije prestajala da radi. Jedino sto mi je preostalo u tom trenutku i sto sam i ucinio je da skinem dzek sa vakum pumpe. sacekao sam par minuta i vratio ga posle toga je proradilo. Ali kada sam krenuo sa posla nisam mogao na dugme da otkljucam kola pritiskao sam dugme ali se nista ne desava samo se pali lampica za alarm. tada sam i primetio da suvozaceva vrata ne mogu da otvorim iznutra a od spolja se otvaraju (ostala vrata normalno funkcionicu) verovatno je tu neki problem pa mislim da  zasto i centrala ne radi. kada stavim kljuc u vrata i okrenem otkljuvam sam ta vrata. Molim za pomoc ako je neko imao slican problem ili ako zna kako da ovaj problem resim?
P.S. trenutno mi je najveci problem dolivanje goriva jer ne mogu da otvorim vratanca za rezervoar jer centrala ne radi.

Van mreže zidarac

• VW Početnik
Odg: problem sa cenrtralnom bravom
« Odgovor #1 poslato: Februar 15, 2015, 09:10:21 pre podne »
Da li postoji mogucnost da se otvore vratanca za rezervoar bez centralne brave? imam jos desetak litara benzina pa bi mi svaki predlog dobro doso.

hirurg

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 15, 2015, 10:38:29 pre podne »
Moze rucno al na silu! Mislim da nisi upravu po pitanju vakum pumpe...mislim da su tu brave sa el motorom u svakoj zasebno
...i da te zezaju mikroprekidaci...

Van mreže zidarac

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Februar 15, 2015, 11:15:27 pre podne »
Hvala na odgovoru, koje cu posledice da imam ako budem morao tako da otvorim vratanca?

Van mreže tomica88

• VW Početnik
  • Photoshop majstor
  • Auto: Vento
« Odgovor #4 poslato: Februar 15, 2015, 12:52:54 posle podne »
Što se tiče poklopca goriva, nikakva sila ne dolazi u obzir. Iz gepeka treba maknuti desni tapecirung i onda ćeš vidjeti motorić koji otvara/zatvara poklopac

Jednostavno povučeš ovu polugu na njemu i otvoriti ćeš poklopac. Pogledaj odmah da nije pukla ova žuta gumica na njemu jer bi to mogao biti razlog da vakuum pumpa ostane raditi, tj. ne može napraviti pritisak u sistemu.
« Poslednja izmena: Februar 15, 2015, 12:56:36 posle podne od strane tomica88 »

Van mreže zidarac

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2015, 03:30:18 posle podne »
Hvala Tomice na kompleksnom odgovoru i slici ziv bio thumbup

Van mreže tomica88

• VW Početnik
  • Photoshop majstor
  • Auto: Vento
« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2015, 04:26:47 posle podne »
Nema na čemu. Možda nije ovakav isti motorić(ovo je od golfa trojke ja mislim) ali svi oni rade na isti princip, izvučena poluga-zaključano, uvučena poluga-otključano.