Imam WV Polo Comforline 1.4 16v benzinca 2002.god.Imam problema sa paljenjem od kraja novembra,kada je počelo hladno vreme.Problem je samo pri prvom paljenju ujutru. Tek iz 5-6 puta upali.Iz auspuha se čuje kao da probija.Akomulator je nov.Svećice takodje.Leptir za gas je pročišćen.Kablovi su u redu,provereni.Kada upali,odlično radi...na leru 900-1000 obrtaja.U vožnji ne seca,ne trokira.U posednje vreme,na semaforu u leru u jednom trenutku je imao nemiran rad, izmedju 600-1100 obrtaja,i smirio se posle toga...
Ujutru kada prvi put upali,ako ga odmah ugasim,pa probam da upalim-kresne bez problema.U toku dana,pali bez problema na pola ključa.Čim prenoći opet isti problem .
Majstor mi je zamenio senzor za temperatutu-kao nije radio kako treba,ali opet imam isti problem.
Na dijagnostici je sve u redu,ne prijavljuje nikakvu grešku.Kompresija je dobra.Navodim sve ovo jer sam pročitao u komentarima da sve ovo može da pravi ovaj problem.Rekli su mi da proverim dzekove(?!?!) ili da mi provere ovaj leptir za gas,kako smešu vazduha i benzina pravi?!?!
Ne znam više da radim,ovo počinje užasno da me nervira.
Potrošnja mi je u gradu oko 8 l,a na otvorenom 6-6,5l... ne znam da li toliko treba da troši,jer sam čuo razne komentare?!?!!?
Hvala unapred.
Pozdrav.