Autor Tema: relej golf 4  (Pročitano 4673 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW GOLF 4 TDI
relej golf 4
« poslato: Januar 12, 2015, 11:34:17 pre podne »
Bar dan ljudi, da pitam: ujutro kad palim auto cujem neki relej da cakne vec neko vreme ali juce sam primetio da su svetla blago trepnula jednom posle starta.. i onda ceo dan se ne pojavi to
samo prilikom jutarnjeg paljenja tj prvi put u toku dana, ali sam i slucajno primetio da kada su mi podignuti prozori a ja povucem dugmence na gore, tad isto povuce struju i svetla blago smanje jacinu na momenat..
Da li ima relej za motor podizaca stakla i relej za svetla(farove) ili tako nesto da proverim to ili.. ako neko zna mozda da mi kaze.. hvala ljudi  thumbup

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Odg: relej golf 4
« Odgovor #1 poslato: Januar 12, 2015, 11:39:00 pre podne »
Dopuni malo akumulator.
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 12, 2015, 04:28:04 posle podne »
hmm.. akumulator ima godinu dana, provericu i to.. hvala

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 12, 2015, 05:19:04 posle podne »
Mozda ti relej drzi grejace upaljene neko vreme i posle starta auta.
Cim se grejaci ugase svetla se pojacaju.
Tako je i sa podizacima.
Hladno je i sve se stegne pa mu treba malo veca struja da spusti/podigne prozor.

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Januar 13, 2015, 10:43:08 posle podne »
To sam i ja primetio, narocito ovih desetak dana kako je hladnije. Imam garazu, auto nije direktno na hladnoci, temperatura bude oko 6-7C, prilikom davanja kontakta, spirala se upali zajedno sa ostalim pokazivacima, ali se odmah i ugasi, relej skljocne i startujem motor. To vazi samo za prvo paljenje u toku dana. Ako je veliki minus, -4C i nize, spirala duze gori, i potom gasi nakon cega se cuje skljocanje releja, i na kraju ide startovanje motora.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 15, 2015, 05:53:24 posle podne »
druze 'golftdi', i moj je auto u garazi, kad sam pomenuo da vec neko vreme to primecujem, to je tacnije vec 6 meseci  :) znaci bilo je i leti i zimi
Ali sam sad resio da uvijam sta je po sredi.. To sam i primetio jer u garazi stoji uz zid pa vidim jasno sta se sa farovima desava tog momenta.
Elem mislim da nije akumulator, ali provericu ga, nego jos jedan detalj, to sa svetlima se desi jasno da kazem kad ga ujutro upalim i dam gas na 3000 obrtaja(hladnog), u tom momentu cakne ispod volana,
a sta bi moglo da cakne?( ja mislim neki relej..) i svetla malo 'popuste'. A kad npr. sutra dan  upalim i cekam da se ugreje do od prilike druge crtice, pa onda turiram to se ne desava.. npr...

Ivane to sto kazes za grejace,  ali vidi, kad ga vozim neko vreme, na vruc motor kad podignem dugmence za prozore na gore (a ona ne mogu gore jer su vec gore), tad povuce struje i smanje se svetla, jel to normalno? negde nesto trpi neki otpor ima... od svih lampi, farova i lampica na autu, povremeno gubi kontakt jedino lampica na desnim vratima sa unutrasnje strane(troje vrata) eto to je jedino sa elektrikom..

Inace u voznji se nikad nije gasio, nego sam imao problem sa relejom 109 prosle godine, nisam mogao da upalim auto pa dok nisam provalio sta je morao sam ovde da priupitam ljude.. to sam resio!
zato pitam jel ima neki relej za svetla i podizace stakla u golfu 4 uopste?
Ne znam jel ima neke veze sa alnaserom ili alternatorom, uglavnom kazem nije se gasio u voznji i pali na zub dva.. ali nesto se malo 'rasklimalo' izgleda  :huh:

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #6 poslato: Januar 15, 2015, 06:58:35 posle podne »
Proveri i punjenje alternatora kad vec budes proveravao i akumulator.
I kod mene se cuje isto,posle nekog vremena,ali nemam taj problem koji ti imas.
Koliko znam na podizacima nema nikakvog releja,samo elektromotor. Mozda ima neki vid releja u samoj elektronici,ali standardan relej kao ispod table,ne.
Probaj da zamenis opet taj 109 relej,da uzmes od nekoga,5 min. posla
« Poslednja izmena: Januar 15, 2015, 07:14:12 posle podne od strane topmarko »

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #7 poslato: Januar 15, 2015, 08:37:27 posle podne »
Druže, sve je to u redu. Turiraš ga, tj. prelaziš 2500 obrtaja dok relej još drži grejače. Ako se dok relej drži grejače da rade, pređe oko 2500 obrtaja (bar je tako kod mene), relej isključuje grejače, tj. cakne. Ako spustiš ispod 2500 on opet cakne-uključi grejače. To se dešava prvih, po ovom hladnijem vremenu, možda minut. Kad cakne posle tih minut, više ne cakće oko tih 2500 obrtaja. Tripujem se i ja ako toga već dugi niz godina, dok baš pre neki dan nisam pročitao da preko 2500 obrtaja cakne i isključi grejače, pa ako se obrtaji spuste on opet uključi... To sve dok ne pusti grejače, tj. dok ih ne isključi skroz.. Što se podizača tiče, isto normalno, povlače veliku struju, kod mene lampica od ručne malo blinkne, ali ne bi smelo da se oseti na svetlima. U vezi sa tim što kaže TopMarko, proveriti kako i koliko puni alternator.

Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 15, 2015, 10:36:19 posle podne »
okej ljudi, hvala! ce proverim pa cu prijaviti kad resim sta je bilo.. uzdravlje! :45