Autor Tema: automatik menjac proklizava  (Pročitano 4438 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dex70

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: sharan
automatik menjac proklizava
« poslato: Januar 10, 2015, 09:55:29 posle podne »
Trebalo bi da je odgovor jednostavan bas kao sto neki majstori kazu-"otisle su lamelice"- ali bi mi drugo misljenje dobro doslo.Dakle 1.9 tdi od 85kw sa menjacem od 4 brzine iz 2002 godine koji je na sharanu ali je cest i na pasatu ,golfu...proklizava izmedju 3-ce i 4 -te brzine ali na neki cudan nacin.Kad je na manuelnom problem lamela onda je jasno,prosto ne vuce i bude sve gore dok kod mene proklizava prilikom optercenja npr. uz brdo ali smanivanjem gasa povecava brzinu.Menjac nije u safe modu i kod rucnog prebacivanja ide i u 5-tu brzinu ali jaci pritisak na pedalu i prokliza.Kad probam sa kick-down-om od 3-ce npr. onda vuce normalno.
Na ovom   linku   http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_232.pdf  negde na 53.strani pise da ako ne radi elektromagnetni ventil n 92 onda 4-ta brzina ne radi.
Promenio sam ulje i nista bolje.Dijagnostika ce samo da iskomplikuje stvari jer za otvaranje traze 250 e servis je od 400-do 700e.Polovan kosta 450e +troskovi.
Dakle,ima li neko neki predlog ili auto ide u delove jer je 407.000km danas.  lost006
Hvala!!!

Van mreže mboy87

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
Odg: automatik menjac proklizava
« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2015, 10:49:24 posle podne »
Jel si stavio i nov filter ulja u menjaču ?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2015, 11:47:25 posle podne »
nema to veze sa uljem i filterom. mjenjac ti je potrosen i treba da se radi ili zamijeni sa drugim

Van mreže Aleksandar_99

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 11, 2015, 12:25:31 pre podne »
Rasturi ti to u delove jer od njega nema vajde a i ovako je preso boga oca.

Van mreže dex70

• VW Početnik
  • Auto: sharan
« Odgovor #4 poslato: Januar 11, 2015, 11:24:10 pre podne »
da,otprilike je rok upotrebe pri kraju.Mada sam imao velike strjafne sto kazu shvabe,dnevno po 600-700 km na relaciji brisel-luxemburg-pariz.obzirom da je umerena voznja,oko 120km/h,autoput,bez nekog tereta i bez nekih kvarova,nikad stao.
prva ideja je bila zamena menjaca,da donor bude pasat ali opet ovde je poprecno tamo uzduzno.Mozda cetvorka ili polo imaju isti menjac a zvono drugacije?sve u svemu,na autu se ne vidi broj predjenih km a kako vec duze zivim u belgiji,znam sta se dovlaci u nasu zemlju pa auto kao moj ima laganih "180.000"km a ustvari 300 minimum.
Dakle,auto kao moj vredi gore od 700-1000e.sa ovim kvarom vredi oko 250 u starom gvozdju i to da ga sam rasturim jer ne moze ceo.Kod nas je carina sa registracijom do 1300e,jer je jos na stranim tablama plus remont izadje na 2000e.da nikog ne prevarim oko kilometraze taman to je i cena koju mozda mogu da dobijem.
Pitanje je koliko vredi u delovima,djuture?To je svakako najlakse,na kraju krajeva.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 11, 2015, 09:04:42 posle podne »
ne vrijedi nista. ovde ih ima rasturenih vise nego po evropi sto ih ima. pasatov mjenjc ti ne odgovara. uzmi 250eu i uzivaj