Autor Tema: Raspored osigurača za Polo 1.2, 2010 g  (Pročitano 10193 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Goran Polo

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo 1.2
Raspored osigurača za Polo 1.2, 2010 g
« poslato: Januar 06, 2015, 08:21:57 pre podne »
Zdravo svima,

Pre par dana mi je otkazao motorčic za mlaznice brisača. Ne čuje se nikakvo zujanje motorčića kada se pokrenu prskalice za šoferku, već samo krenu da rade brisači. Nadam se da je samo osigurač pregoreo. Kada sam skinuo poklopac osigurača na komandnoj tabli ispod volana, neprijatno sam se iznenadio jer nema nikakve šeme, rasporeda koji je osigurač za šta, a ne skidaju mi se jedan po jedan da ne bi napravio neki veći problem. U knjizi, tehničkom uputstvu takođe ne postoji šema, već samo pojašnjenja (slike) kada je osigurač pregoreo i sl.

Molim vas ako neko ima sliku koja objašnjava koji je osigurač za šta na Polu 1.2 Trendline, 2010. godište da pošalje. Unapred se zahvaljujem i izvinjavam ukoliko se ponavlja tema, ali ja nisam uspeo da je nađem na forumu.

Pozdrav svima,

Goran

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
Odg: Raspored osigurača za Polo 1.2, 2010 g
« Odgovor #1 poslato: Januar 06, 2015, 08:40:33 pre podne »

Van mreže Goran Polo

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 07, 2015, 12:40:10 posle podne »
Hvala topmarko,

Čim malo ozdravim izlazim na ovaj minus da proverim da li se raspored koji sam pronašao u linku, poklapa sa mojim. I dalje ne mogu da verujem da VW nije mogao da odštampa kakvu takvu skicu koja govori za šta je koji osigurač.
Pre ovog Pola sam vozio Golf II, 1.8 monopoint 1990. god., i na njemu je bilo u poklopcu utisnuto po brojevima koji je osigurač za šta. I sve to na engleskom i nemačkom jeziku.

Hvala

Van mreže Goran Polo

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 13, 2015, 01:29:57 posle podne »
Dopuna

Dakle, samo da do kraja dovršim prepisku.
Osigurač (osigurač br. 47  slika sa linka koji je poslao topmarko) je bio ok, a par osigurača nije bilo do kraja gurnuto u ležište. Uglavnom, motorčić je proradio, da li zbog guranja nekih osigurača do kraja u ležište, ili je kontakt samog osigurača br 47 bio loš pa se popravio kad sam ga izvukao i vratio na mesto, ili zbog toga što je napolju otoplilo, ne znam. Uglavnom motorčić za mlaznice brisača ponovo radi :)

Hvala svima,

Goran