Autor Tema: Alnaser,bendiks?  (Pročitano 3675 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slavisa manojlovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Alnaser,bendiks?
« poslato: Decembar 16, 2014, 11:36:15 posle podne »
Imam problem sa paljenje g2 d! Kada je hladno alnaser kene da vergla na kratko i izbac(mota u prazno
),pa treba vise puta vratiti kljuc da bi upalio. Kada je toplo nema problema i posle prvog paljenja nema problema. Da li je bendiks crko ili neso drugo?

Van mreže nesa-zeka

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 2.0 8v 4motion
Odg: Alnaser,bendiks?
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2014, 12:20:44 pre podne »
Predpostavljam da ti se mozda otkacilo klipce od poluge sto izbacuje zupcanik,jer prilikom verglanja inercija ga izbaci napolje u zamajac i vergla i posle nekoliko sekundi verglanja motor kao da znak da ce da upali i tada se zamajac zavrti malo vise nego sto anaser postigne da ga okrene i vrati mali zupcanik unutar anasera....
Skini dve zice sa 13 kljuc i onu trecu na buksnu,pa sa suprotne strane imas 3 srafa odvi njih i skini taj okrugli gornji deo pa ces videti da li je tu problem,klipce ostaje zakaceno na polugu kada krenes da razdvajas....
brrrrRRRR-PSSSsss-brrrrRRRR

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #2 poslato: Decembar 17, 2014, 12:22:22 pre podne »
Crkao ti bendix,kupi novi i zamjeni.
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 17, 2014, 01:36:58 posle podne »
Istrosio ti se bendix, kupi nov u radnji ...

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #4 poslato: Januar 01, 2015, 12:02:00 posle podne »
Srećna svima Nova Godina! Da nam se automobili manje kvare, tj. da se uopšte ne kvare, da dobro idu a što manje troše! Živeli! Da ne otvaram novu temu. Imam problem sa anlaserom na MK3 tdi od 110 ks. Pre neki dan sam menjao treću (električnu diznu), pa sam, ni sam ja ne znam zbog čega, duže verglao da upali zbog vazduha.... Ispraznim sam akumulator, a dok se punio ponovo zamenio diznu, i posle brzo upalio. Medjutim, sad mi se dešava, da krene da vergla i "izbaci", kao da ima veliko opterećenje. Drugaru se to redovno dešavalo na Ventu ali on ulje nije menjao godinama, samo dolivao i to neko na točenje, pa kad je malo hladnije, verovatno se to zgusne.... Ali, ja redovno menjam ulje, a kažem nije se dešavalo do sada, do promene dizne. Anlaser je pre 5-6000 km, rađen, tj. zamenjene četkice i stavljen nov Bošov rotor, sve drugo je bilo u redu. Desilo mi se da posle te zamene dizne upali kao mina na -10 ujutru, a da onda tokom dana "izbaci". Na totalno topao motor nisam ni probao, nije bilo prilike, mnogo je hladno napolju. Jutros mi se desilo da mi je par puta "izbacio", pa onda upalio na "čvrgu". Posle par km vožnje, ugasim, probam da upalim, on krene i ponovo "izbaci".... Šta je u pitanju, automat, bendiks? Ili i jedno i drugo ili nešto treće.
Inače, dok sam verglao da upalim posle zamene dizne, kazaljka obrtomera je bila 400 obrtaja, medjutim, posle više verglanja, kazaljka na nuli. Ajde, mislim nema više te brzine verglanja, pa se kazaljka ne diže. Napunim AKU, prvo verglanje isto, kazaljka mrtva, u drugom verglanju auto upalio... ne znam da li to sve ima veze sa trenutnim problemom...
Pozdrav svima i brzo trežnjenje želim!
« Poslednja izmena: Januar 01, 2015, 12:04:27 posle podne od strane knalek »
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.