Autor Tema: Mjenjac  (Pročitano 1597 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Mjenjac
« poslato: Decembar 15, 2014, 07:52:42 posle podne »
Pozdrav decki, imam problem sa mjenjacem na golfu 2, kad je hladan tesko skroz ide u drugu i da bi ubacio u prvu trebam stat skroz i pustit pa ponovo pritisnut kvacilo da bi ubacio. Ovo za prvu mi manje smeta, al druga me zeza dosta, imam osjecaj da cu slomit neku polugu koliko moram povuc rucicu. Da dodam da je ulje novo u njemu, sve poluge i plastike nove, nemaju lufta nimalo, i da ne huci zuji i ne iskace iz bilo koje brzine. Cak nema ono klasicno da zakrci kad ide u dugu kao da nije dovoljno kvacilo stisnuto vec jednostavno nece nikako da krene u dugu kao da nije kvacilo nikako stisnuto. I to sve prestaje kad se malo zagrije tj dok se par puta ubaci i izbaci u drugu.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Mjenjac
« Odgovor #1 poslato: Decembar 15, 2014, 07:56:03 posle podne »
majstor saide promijeni korpu i ulje za mjenjac kupi u nekoj radnji, a ne na pijaci na memicima gdje se prodaju ovce i ostali egzoticni artikli

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Decembar 15, 2014, 08:31:49 posle podne »
Majstor gedora zamjenio sam i lamelu i korpu i isti problem imam, koja nije kupljena u memicima. Ulje je devedesetka jel bi dobio sta da ubacim rjedje ?  I jos jedno pitanje kad si tu, jel ima neke veze sto je ovo mjenjac od benzinca nekog,  nije original dizelov ?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 15, 2014, 08:38:00 posle podne »
nema veze dal je od benzinca ili 1,6d/td korpa je ta koja razdvaja lamelu od zamajca.
pokusaj nasuti rjedje ulje i vidi sta se desava

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 15, 2014, 08:40:57 posle podne »
I uhvatio sam ga par puta da kad nece da udje u prvu sa kvacilom pustim kvacilo i onako ubacim bez kvacila udje glat, zato pitam da nije razlika u prenosu sta. A ne lici mi na sinhron da ga otvaram jer ne krci, samo sto se tesko salta dok je hladan.

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #5 poslato: Decembar 15, 2014, 09:38:10 posle podne »
U mjenjač ide 75W80 a ne lancol koji vi sipate. Obično presudi to što je litar tog 75W80 oko 17KM,a 90-tke 4KM,pa se sipa što je najjeftinije i onda čim malo zahladi,neče u brzine. Ako hočeš da se šalta,uhvati se novčanika i pravac u autodijelove po ulje koje ide u mjenjač. Vjerovatno če ti na ovom vremenu trebati 3 dana dok ta 90-tka iscuri iz mjenjača,pa ti je najbolje da ga odmah parkiraš negdje gdje je toplo.
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 16, 2014, 01:11:11 pre podne »
TTS nije problem u parama vec sto znam da nije od dizela, pa nemam ni vuce skoro u pola zbog tog mjenjaca, a kod nas to ulje nije toliko skupo.

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #7 poslato: Decembar 16, 2014, 01:57:41 pre podne »
Ja sam skoro zamjenio ulje u mjenjacu... Uzeo meyle 20km litar, jedino sam njega nasao sa specifikacijom vag g50, gledao sam i u vw servisu orginalno 24km/l, moze se porucit ali se ceka 10-15 dana. Za razliku od modricinog ovo meyle je 4x skuplje  :37
VW fan