Autor Tema: uzubljivanje bos pumpe  (Pročitano 8577 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slavko.delic

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
uzubljivanje bos pumpe
« poslato: Decembar 11, 2014, 07:29:55 pre podne »
Pre nekih 6 meseci sam na skodi fabiji 1.9sdi radio bos pumpu kod Zeravice u Novom Milosevu (bila je procurila) i primetio sam da mi auto slabije ubrzava. Kako da proverim je bos pumpa tacno uzubljena kako treba, jer sam pre neki dan video da majstori bos pumpu uzubljuju sa komparatotom koji se stavlja u bos pumpu

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Odg: uzubljivanje bos pumpe
« Odgovor #1 poslato: Decembar 11, 2014, 10:14:17 pre podne »
Komparater se koristio na starijim motorima za podesavnje paljenja posto oni nemaju elektronsku pumpu. SDI ima elektronsku pumpu i podesavanje paljenja, tj.vreme pocetka ubrizgavanja se radi preko dijagnostike po odredjenim parametrima. Pošto je pumpa skidana onda je i razupčen, pa treba proveriti da li je dobro uzupcen. Ako ne znas sam postupak, moras ga oterati kod nekog.
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže slavko.delic

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2 poslato: Decembar 12, 2014, 07:12:23 pre podne »
znaci na dijagnostici mogu da vidim jel dobro uzupcen i da ga uzupcim preko dijagnostike. Ona sad super pali i trosi, mozda je malo bucnija i slabije ide, tj ubrzava

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 12, 2014, 10:10:21 pre podne »
Ne. Dijagnostikom možeš da proveriš kakvo je vreme početka ubrizgavanja goriva. Svako ozbiljan dizel servis to namesti prilikom vraćanja pumpe. Gledaju se određeni parametri u mernim blokovima dijagnostike, i ako nisu dobri, pumpa se vrti napred nazad, gledaju se merni blokovi dok se ne namesti. Kažem, Žeravica je ozbiljan servis, ali ako ti oni nisu skidali pumpu, onaj ko ti je skidao i vraćao pumpu, možda to nije uradio kako treba. Takođe, taj koji ti je nameštao pumpu, morao je da ga dobro uzupči. Postoji postupak zupčenja uz određeni alat, ali mnogi imaju neke prečice, pa ne bude uzupčen baš "u zub", jel' kad je uzupčen kako treba, tad najmanje troši... Kažeš, da je malo bučnija, možda nije baš najbolje uzupčena. Možda je sve ovo kod tebe u redu, pa je uzrok lošijeg ubrzanja u nečem drugom, ali obzirom da ti se to pojavilo posle skidanja i remonta pumpe, prvo to proveri pa ćeš videti dalje. Ponešto možeš i sam da uradiš ako imaš volje, ako voliš da čačkaš oko kola, imaš vremena.... Imaš dijagnostiku već od 2000 dinara, kojom može da se proveri "vreme ubrizgavanja"... Ako nemaš vremena, ne želiš da se bakćeš, pravac neki majstor... Tu sam za dodatna objašnjenja.

Van mreže Luka_95

• Sr. Member
  • Auto: Golf II 1.6 TD
« Odgovor #4 poslato: Decembar 23, 2014, 03:14:44 posle podne »
Knalek Ako je podeseno predpaljenje na golf 2 td jer je to uzrok malo vece potrosnje goriva?Radio sam i pumpu i dizne u skorije vreme,ali nikako da spusti ispod 8l gradske voznje na 100km.Sipam mu samo ed.Razmisljam da odem do ovog bosiste da mu to kazem,pa rekoh da pitam jel moguce da je zbog toga veca potrosnja ili nije nesto tu lepo uradjeno.
. . / ████████ \ . .
=/___________ \=
./(_)=======(_) \.
|\_==__vw__==_/|
l_\___________/_|

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Decembar 23, 2014, 07:18:17 posle podne »
Može da bude zbog toga, proveri.

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #6 poslato: Decembar 23, 2014, 10:27:37 posle podne »
Da li dimi crn dim?

Van mreže Luka_95

• Sr. Member
  • Auto: Golf II 1.6 TD
« Odgovor #7 poslato: Decembar 23, 2014, 11:13:48 posle podne »
Pa dimi kad se upali ujutru.A i preko 3000rpm hoce da izbaci malo.Nije puno,skroz malo ,ali ipak dimi.Bas me cudi radio sam i dizne i pumpu i nema sanse da spusti ispod 8l na 100km gradske ma kako god da ga vozis.Koga god sam pitao cisto da vidim jel i kod njih ista situacija ,svima ispod 7l.Cak mi je Djole rekao cini mi se da je njemu trosio oko 5.5l ili 6.5l.I to da ga tera muski.
. . / ████████ \ . .
=/___________ \=
./(_)=======(_) \.
|\_==__vw__==_/|
l_\___________/_|

Van mreže slavko.delic

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Januar 14, 2015, 07:42:08 pre podne »
juce bio kod majstora i kaze da se ti SDI motori najbolje nasteluju komparatorom koji se postavi na boš pumpu