Autor Tema: kompresor klime  (Pročitano 4225 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kokolo

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: wv sharan
kompresor klime
« poslato: Novembar 26, 2014, 08:07:53 posle podne »
Pozdrav svima.Molio bih za pomoc sve koji su voljni i imaju znanja oko mog problema, naime nisam kuci a zena mi javila da joj je auto juce poceo dimiti ispod haube motora, u pitanju je wv sharan 1.9 tdi 2002g.Zvala majstora, odslepali auto i majstor je ustanovio da je zaribao kompresor klime.Ja se u ovu oblast slabo razumem pa bih da pitam dali se ovakav kompresor (zariban) moze kvalitetno popraviti a da traje i dali se to cenovno isplati a ako se moze popraviti da valja zamolio bih neki dobar servis moze u Pancevu ili Bg. ili mozda i Novi Sad ili se to ne isplati servisirati nego bolje kupiti novi.Zahvaljujem se svima koji budu nasli vremena da mi napisu uvezi mog problema.Puno pozdrava svima.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: kompresor klime
« Odgovor #1 poslato: Novembar 26, 2014, 08:31:52 posle podne »
Malo mi cudna ta konstatacija da je zaribao kompresor. On na sebi ima plivajucu remenicu koja se ukljucuje samo kad se ukljuci klima da hladi. Ovako vrti samo remenica na prazno. Mislim da to treba malo bolje da se razjasni.
Boban-Rus

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #2 poslato: Novembar 26, 2014, 08:37:26 posle podne »
Podrav,
Letos pred sam odlazak na more desio mi se slican peh, tj. Zaglavio se kompresor i kad se upali remenica stoji a kajs okrece ,auto izgubi snagu i kad se iskljuci klima auto radi normalno.
Majstor mi je rekao da se u njemu zaglavio (slomio)neki klip i da svaka popravka nije 100% uspesno resenje jer moze da posle popravke curi i da neradi kako treba.
Ponudio mi je da mi ugradi drugi polovan za 100€ sa sve montazom.
Meni se ucinilo skupo pa sam rekao da razmislim i nazvao par ljudi koji rasturaju sarane i golfove4 od kojih pasu kompresori i cena se kretala od 140 do 180€ za polovan tako da sam odmah ga nazvao i zakazao termin,uglavnom od tad klima radi bezprekorno.
Ne zelim nista da ti sugerisem samo ti iznosim moje iskustvo.
Po meni moguce da je kompresor isto kao i meni zaglavio i da je PK kajs zadimio usled trenja,ali trebalo bi da to prestane sto kaze RUS kada se klima iskljuci i na klimatroniku pise ECON tj. iskljuci se elektro magnetno kvacilo ,tako da mozes i bez klime ove zime
tamo do proleca samo da pazis da je uvek na klimatroniku ECON
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2014, 09:03:20 posle podne od strane Darko80 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 26, 2014, 08:51:36 posle podne »
Ja ipak mislim da je isplatljivije staviti polovan kompresor klime od pouzdanog prodavca sa otpada, jer samo njegovo otvaranje nije nimalo jeftino a i delovi koji budu za menjanje ispod 50 e nisu plus rad majstora.... Kod nas je kompreso od 80-100 e na neki otpadima ?!

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 26, 2014, 09:00:28 posle podne »
Na tom autu se osovina i remenica uvek vrte, moraces da menjas kompresor. Popravka se ne isplati, bolje kupi polovan.

Ja ga imam al' za 80-100e ne mogu da ga prodam.

Van mreže kokolo

• VW Početnik
  • Auto: wv sharan
« Odgovor #5 poslato: Novembar 26, 2014, 09:03:30 posle podne »
Da dodam a mozda sam trebo odmah da napisem,naime kad sam bio kuci letos prestala je da hladi klima ali nisam imao vremena da odem do majstora da se vidi sta je i auto je vozen tako a klimatronik nikada nismo iskljucivali tako da je klima radila i dalje do juce stim da nije hladila.Mozda vam ovo malo pomogne oko razgonetke sta se desava.I jos jedno pitanje kolko otprilike kosta nov kompresor klime.Hvala svima koji su dosad pisali i a ionoma koji ce jos da pisu uvezi mog problema.Veliki pozdrav.

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #6 poslato: Novembar 26, 2014, 09:14:07 posle podne »
Ako ti nije hladila klima (bila je prazna) i blinkao ti je klimatronik 10-tak. sec. kad das kontakt onda nije ti on ni radio,nije se kompresor ukljucivao.
Nemoras da razbijas glavu sta je dovelo do toga da crkne kompresor,to im je mana na golfovima4 i na sharanima po recima mog majstora to se cesto desava.
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #7 poslato: Novembar 26, 2014, 09:45:31 posle podne »
http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=vw+sharan+Klima+Kompressor&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xvw+sharan+1.9+TDI+Klima+Kompressor.TRS0&_nkw=vw+sharan+1.9+TDI+Klima+Kompressor&_sacat=0

Nov je veoma skup i mislim dsa se ne isplati kupovati nov. Polovan se moze naci ispravan i + se moze servisirati da bude kao nov za nekih.... 50-100 evra u servisu Polarklima DOO kod lastine garaze na autoputu.
Boban-Rus

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #8 poslato: Novembar 27, 2014, 08:12:57 posle podne »
ako je kompresor zaribao tako moze da se vozi samo da se ne pali klima...ali ako je lezaj na remenici kompresora zaribao to je nesto drugo i to se moze srediti.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #9 poslato: Novembar 27, 2014, 08:15:20 posle podne »
50 evra kosta kompet spulna sa remenicom u Polarklimi sa sve zamenom.. Ja sam menjao 2012 na svom sharanu jer je meni spulna sagorela a ferode na remenici su bile istrosene do maksimuma.
Boban-Rus