Autor Tema: Golf 5 1.9 TDI - Curi na semeringu radilice  (Pročitano 4795 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 1.9 TDI
Golf 5 1.9 TDI - Curi na semeringu radilice
« poslato: Novembar 06, 2014, 01:00:54 pre podne »
Evo ja da nastavim svoju avanturu sa Golfom :-). Prije mjesec dana je radjen veliki i mali servis, mijenjan zamajac, kvacilo i radjena reparacija mjenjaca. Usput je zamjenjen i semering radilice (ovaj do zamajca).

Ko je upratio u mojim porukama do sada, izljevala mi se nafta u karter na nekoj od dizni pa je to rijeseno novim gumicama.

Stavili novo ulje (po cetvrti put) i vozio nekih 15 dana, dok nisam primjetio malu fleku na asfaltu. Da skratim pricu, ulje je curilo na zamjenjenom semeringu.

Koliko smo uspjeli vidjeti, semering nije ostecen..i nije jasno zasto je curilo. Jedno objasnjenje je da nije dobro montiran a drugo da je gumu nagrizla nafta (posto je sigurno 300-400km presao sa dijelom nafte u karteru.

Reklamirali smo semering i stavili novi pa sad opet pratim stanje. Mene interesuje da li je ova varijanta sa naftom i nagrizenim semeringom moguca?

Drugo, sta da radim ukoliko opet bude curilo? Jel moguce tu da se pojela radilica ili sta vec pa da semering ne moze da zaustavi ulje.

Dobio sam i prijedlog da se iakombinuje semering sa golfa2 jer on ima oprugu u sebi, a ovaj za golfa 5 nema, pa bi taj iskombinovani bolje dihtao.

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
Odg: Golf 5 1.9 TDI - Curi na semeringu radilice
« Odgovor #1 poslato: Novembar 06, 2014, 12:31:39 posle podne »
Nemoj me pogresno shvatit, al kakvi su to majstori koji ne mogu zaustavit curenje ulja na golfu 5, pa nije preso pola miliona ko svaka druga golf 2 pa je opet dobar majstor sredi da ne curi nigdje i da pali na minus 10.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 06, 2014, 12:57:50 posle podne »
Nemam potrebe da branim majstora, kod njega odrzavam auta vec 3 godine. Cesto se savjetujem i sa drugima, no uvijek ispadne da on tacno zna sta je i napravi dobar posao.

Ne kazem da je semering neki problem. Ni njemu nije jasno zasto je procurilo. Ja sam vise htio teoretske rasprave radi, da pitam da li ga nafta moze izgristi pa da procuri i sta sve moze da krene po zlu oko curenja i kako moze da se sredi
(pojela se radilica, preradjeni semering od golfa2).

Kao sto rekoh pratim stanje vec 3 dana i jos se nije pokazala ispod auta bilo kakva fleka.

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 06, 2014, 04:29:56 posle podne »
Da je cista nafta pa hajd da i nagrize, al ta teorija otpada. Il lose postavljen semering, il stvarno los kvalitet il mozda nije ni mjenjan nikako.

Van mreže MarioTDI

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW CC 2.0 TDI DSG
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2014, 10:46:35 pre podne »
ne bih nesto tu pametovao ali takve zeznute stvari samo original vw dio novi naravno.

Van mreže helionprime

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 07, 2014, 11:09:25 pre podne »
Novi je i stavljen pa je curio.. Reklamiran, stavljen drugi novi pa gledam hoce li opet curiti :-).
 Mogu ja njih stavljati koliko hocu, ali nema efekta ako postoji problem zbog kojeg oni ne mogu zadihtati. Kako kolega iznad rece ili losa montaza ili falican dio.. Nadam se da je u pravu.