Autor Tema: golf 4 tdi problem poslje paljenja i u toku voznje ... ??  (Pročitano 4726 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
golf 4 tdi problem poslje paljenja i u toku voznje ... ??
« poslato: Oktobar 28, 2014, 11:37:47 pre podne »
treba mi pomoc skoro sam radio na auto veliki i mali servis promjenio sve filtere ulja sve zivo i par mjeseci je radio ok .... zatim mi je poceo kao trokirat u toku voznje to jest ujutru kad je malo hladnije pali normalno sve ok nakon 3-4 sekunde sto se upali auto u leru krene obarati obrtaje kao da trokira i krene se cut nekakav zvuk kako obori obrataje kao da udari metal od metal i krene puno bjelog dima da ispusta a onda nakon sto krenem s autom to se smiri nakon 2-3 min ali u nastavku voznje kad idem kroz grad puno cadi ima puno dima sto mi se predhodno u 6-7 mjeseci nije NIKADA desavalo da toliko dima pusta .... i onda kad je gas kontsantan znaci drzim ga na 1.500 obrtaja krene kao da gubi snagu i da trese i opet se cuje onaj zvuk kao da udara metal u metal i tako trese kad dodam gas najnormalnije auto ubrza i prestane to na vecim obrtajima nisam osjetio da trza niti da gubi snagu znaci samo na 1.500 i manje !!!!
dali je neko imao slican problem dali neko mozda zna sta bi moglo biti .... ja imam osjecaj da je vezano kao za neki filter il crevo da je puklo il nesto

u 2 servisa sam ga vozio nije pokazivao greske na komp. znaci nema greske jedino mi je kolega predlozio da dodje ujutru kad to pocne auto da radi da tad skopcamo pa vidimo dal ima neka greska al dok njega cekam dali mi neko moze pomoci od vas

unapred hvala !!!

pekar

• Gost
Odg: golf 4 tdi problem poslje paljenja i u toku voznje ... ??
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2014, 12:14:50 posle podne »
ako mislis da ti neko pomogne, ne bi bilo lose da napises o kom autu je rec i koji motor ;)

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 28, 2014, 12:18:33 posle podne »
upsss ... moja greska sorry

Golf 4 2001 god. 1.9 TDI 85kw

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 31, 2014, 12:27:58 posle podne »
e ljudovi  :63
jutros mi je bio kolega (elektricar) spojili smo auto na laptop i upalio ga nije izbacio nikakvu gresku znaci kvar je mehanicki on mi je rekao sta bi trebali ovi drugi da pogledaju odvezo sam auto u servis i oni su ustanovili sledece :
ciscenje usisne grane-EGR ventil (kaze majstor da je ispravan radi al da se vidi da je prljav sta vec), fleksibilno crijevo (f50x200) tako ga je on oznacio i jos na auspuhu neki nastavak koji spaja 2 lonca pa izmedju je stavljen manji to jest uzi sad treba stavit siri ne znam .... uglavnom to je moguce kao navodni problem s gore navedenim kvarom ... intresuje me vase misljenje ???? to jest dali bi mozda trebao obratit paznju na jos nesto ????

i jos nesto otisao mi je plutajuci zamajac navodno je oko 1300 KM il ti 650 eura .... kaze mi ovaj moj majstor da mogu ubacit obicni zamajac koji je duplo jeftiniji dali je to moguce dali neko ima iskustva s tim dali je neko radio to ili cuo da je neko to uradio ???
 majstor1

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 31, 2014, 11:46:04 posle podne »
Prvo najvjerovatnije imaš problem sa pumpom i diznama,a drugo da je trebao biti fiksni zamajac na tom autu,švabe bi ga odmah stavile. Mani se budalaština i stavi set sa plivajučim zamajcem gore,da ne bi kupio i fiksni,pa za njim i plivajuči,a to je dosta više nego 1300KM + 2X skidanje mjenjača.
Ako nemaš para za plivajuči,prodaj četvorku i kupi dvojku!
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #5 poslato: Novembar 01, 2014, 12:26:39 pre podne »
Drugar je ljetos ubacio fiksni umjesto plivajuceg (isti auto), bas iz razloga "jeftinije". Auto se trese nenormalno pri kretanju samo cekam kad ce mu motor iskocit... Drugar ovo je cudna zemlja i naravno da sve moze ali dokle!? Ne znam gdje si vozio auto, kod kog majstora? Probaj npr ovde https://foursquare.com/v/auto-servis-kne%C5%BEevi%C4%87-pindjo-vw-audi-banja-luka-republika-srpska/50802aa0e4b08b12cccad468
VW fan

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #6 poslato: Novembar 01, 2014, 02:02:48 pre podne »
druze puno je to para za plivajuci,ja sam na petici platio 1000 KM sa ugradnjom i garancijom godinu dana,a probao sam od druga voziti peticu sa fixnim,prvo kvacilo mi se ne svidja,ima "lufta"da tako kazem,ona vece je opterecenje na mjenjac,sto kolega gore napisa da je treba biti fixni svabo bi ga stavio,bolje platiti malo skuplje i opet si miran par godina s tim zamajcem
« Poslednja izmena: Novembar 01, 2014, 02:04:56 pre podne od strane marshal »

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 01, 2014, 10:17:23 pre podne »
sto se tice para to nije problem volim da platim al isto tako volim da se uradi kako treba :D  thumbup

a sto se tice zamajca reko i ja sam to razmisljao isto jbg nebi ljudi ga bezveze stavili samo eto majstor je rekao da je to moguce odratit .... mada sam i ja skeptican ...
a sto se tice dizni to mi je ovaj kolega ujutru rekao da bi mozda one mogle na reparaciju posto se osjeti nafta mada kad spoji komp. nema greske i recimo kad ode da provjeri rad dizni rade sve ok i bolje nego sto bi trebale a kaze da je reparacije 1 dizne 100eura ... kako onda da znam koja je il moram sve 4 ????  bicedobro

i 1300 KM je receno da je plivajuci u setu s lamelom,korpom,druk lezaj , i neki hidraulicni dio ne znam uglavnom kao u najgorem slucaju je 1300 KM moglo bi biti jeftinije ako je nesto od mojih djelova iz tog seta ok .... mada kontam ako se vec tovarim tolike pare bolje sve da zamjenim ???? sta vi mislite ???

i da ne zaboravim ... auto sam vozio u Nuić  :huh:

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Novembar 01, 2014, 11:28:33 pre podne »
Drugar je ljetos ubacio fiksni umjesto plivajuceg (isti auto), bas iz razloga "jeftinije". Auto se trese nenormalno pri kretanju samo cekam kad ce mu motor iskocit... Drugar ovo je cudna zemlja i naravno da sve moze ali dokle!? Ne znam gdje si vozio auto, kod kog majstora? Probaj npr ovde https://foursquare.com/v/auto-servis-kne%C5%BEevi%C4%87-pindjo-vw-audi-banja-luka-republika-srpska/50802aa0e4b08b12cccad468

cuo sam za te gore dali si ti vozio kod njih znas li kakvi su ????
razmisljam da u ponedeljak odem do njih da vidim sta kazu :)

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #9 poslato: Novembar 02, 2014, 03:49:54 posle podne »
Rade samo vw i audi... Dobri su, nisam jos cuo da se neko zalio.
VW fan

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Novembar 03, 2014, 10:39:59 pre podne »
sad cu ih bas kontaktirati da vidim sta kazu ...
u svakom slucaju hvala !!!
« Poslednja izmena: Novembar 07, 2014, 01:53:17 posle podne od strane Modus »

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 06, 2014, 02:00:14 posle podne »
ljudi opet ja treba mi misljenje ....
ocistio sam EGR ventil pronasli smo da je interkuler probijen danas ga zamjenio i kao da se malkice popravio al idalje trza i ima dima ona manje al ga i dalje ima .... dali sad trebam malo izaci na otvoren put da ga izgasam  :17 ili i dalje nisam resio problem ???

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 06, 2014, 11:19:02 posle podne »
Samo ga izgasaj,ali dobro! Čut češ kad ti se klipnjača otkači,zalupat če i zapušiti bijeli dim od iza...

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Novembar 07, 2014, 11:10:03 pre podne »
jel to sarkazam il ??? ne znam ako zajebavas il stvarno ??? posto gasao sam ga sinoc i sve ok kao prestane da dimi i malo kao da se popravio al i dalje gubi snagu malo trza znatno manje nego na pocetku ....

kontao sam i katalizator skinuti da vidim da mozda nije do njega ?
« Poslednja izmena: Novembar 07, 2014, 01:52:58 posle podne od strane Modus »

Van mreže TTS

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 07, 2014, 10:50:28 posle podne »
Ti prijatelju imaš jako jednostavan problem,od kojeg praviš dramu i komplikuješ do zla boga. Golf 4 ima ispod pepeljare jedan priključak,na koji se kači dijagnostika. Ta dijagnostika je napravljena da olakša posao majstoru i da bi taj majstor mogao brže da dijagnosticira i otkloni kvar. Ti samo trebaš da nađeš dobrog majstora koji ima dobru dijagnostiku i problem se ustanovi za 10min. Ovo što ti radiš i ti rekla-kazala kvarovi su se mogli događati na Golfu 2 koji nije imao kompjutere i čuda. Četvorka ti sama kaže šta je boli,samo je trebaš pitati preko kompa i kabla.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #15 poslato: Novembar 08, 2014, 11:38:40 pre podne »
Imao sam isti problem. Auto pocne da trza, cuje se jak zvuk kao golf 2 dizel kad se upali ujutru, i onda izbaci ogromnu kolicinu dima koja smrdi na nesagorelu naftu. Bos pumpa mi je losa, mozda je i to jedan od razloga, ali skinuo sam moj protokomer i stavio kod drugara na istog golfa a njegov stavio kod mene. Moj golf je sa drugim protokomerom isao odlicno, dok je njegov trzao, bacao dim, smrdeo, i nije hteo da ide. Probaj... ili bar otkopcaj dzek protokomera i vozi 10-20km i vidi da li se desava isto, ako se ne desava, menjaj protokomer
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Novembar 08, 2014, 11:44:40 pre podne »
@TTS drugar ako procitas gore vidjet ces da sam na par dijagnostika isao i kopcao i da ne pokazuje kvar .... taj takozvani probblem rekla kazala i to sto ti popujes ( vjerujem da imas vece znanje od mene i imas respect za to ) ali brate zato sam i napisao ovde problem da mi neko pomogne kao @ Peca_Nis sto je dao predlog i ako je za tebe to rekla-kazala ... i hvala peca probat cu u ponedeljak to odradit pa javim sta je !!!

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Novembar 08, 2014, 11:46:58 pre podne »
Nema na cemu. Citajuci sam shvatio da se i to meni desavalo cesto, koliko god da dajes gas auto nece da ide nego ispusta taj grozan zvuk, pa kad dobije dusu opet, izbaci dim. Mozes i sad da vidis, otkopcaj sad protokomer, slabije ce da ide auto, ali videces, ne bi trebalo da se desava ovo...
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2014, 11:48:50 pre podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže naka_mura

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Novembar 08, 2014, 11:58:49 pre podne »
ok vidjet cu posto sad sam na poslu a tek cu u ponedeljak imati vremena da se igram s njim ... cak sam cuo vamo u servisu da moze biti do protokomjera posto navodno kod njih je bilo slucajeva da se proto. pokvari a ne prijavi gresku i kazu da je to cesto kod golf-a ....

Van mreže denigs

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 tdi pd 2002
« Odgovor #19 poslato: Novembar 08, 2014, 05:53:29 posle podne »
rekao mi je lik da ako baca bijeli dim da moze da je otisao stop salter od nožne kočnice nezz kakve veze ima on iako mi to nema logike  provjeri crijeva zraka da ne vuce zrak gdje pa falša