Autor Tema: trosi vodu  (Pročitano 2826 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adisd88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf MK4
trosi vodu
« poslato: Oktobar 27, 2014, 11:06:18 posle podne »
Ljudi hitno mi treba savjet, gubi mi auto rashladnu tecnost. Sve je pocelo od kraja avgusta, pokazalo mi na bord da enma vode, dodao sam mozda bio oko pola litre, i onda jedan dan sam ga bas gario pud posla nekih 20 km, zavrsavam poso, kad ono mu falilo litar. Dodao sam, i otiso na svoju ruku da zamijenim cep od boce, jer sam primjetio da ovom mom fali jedan dio plactike iznutra onog crnog dijela. Medjutim isti problem, podjem kod mastora on gleda stavio je onu pumpu pod pritiskom na cep i nidje nije pustalo nista, reko mi je da mi ni taj cep ne valja jer ga radi mala privreda. Podjem u druge auto djelove uzmem kao neki bolji njega platim 5e medjutim isto sranje auto gubi vodu kao lud. Molim vas da mi pomognete sto prije jer ovo idu hladni dani a u njega je sada destilovana voda pa da mi se ne desi neka havarija sa motorom. usput da dodam nocas sam primjetio da mi auto ima jako lose grijanje bukvalno mlako duva, ako to ima neke veze sa tim. Golf mk4 85 kw AJM motor
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 04:52:09 pre podne od strane topmarko »

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
odg: trosi vodu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 27, 2014, 11:28:24 posle podne »
Proveri creva da li neko vlazi i ima trag u boji antifriza, eventualno ujutru kad upalis auto posle 5min rada u mestu pomeri se u rikverc i vidi da li na asfaltu ima tragova ukoliko trosi dosta vode moze nakapati malo, moze biti crevo, vodena pumpa ili nesto trece
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 04:54:33 pre podne od strane topmarko »

Van mreže adisd88

• VW Početnik
odg: trosi vodu
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 27, 2014, 11:40:22 posle podne »
Bocko ja mislim da je sve to provjereno onog dana kad sam bio kod ovog majstrora. Nabije neki pritisa u boci, znaci nocas stinem kuci bas ono sam ga zagrijao, gasim ga u boci nije bilo kapi vode, odvrnjujem cep, ono pritisak izadje i voda se nadigne, koji mu je djavo ne znam. Sve kontam da nije glava, ili dihtung, ili nesto sasvim trece
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 04:55:01 pre podne od strane topmarko »

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
Odg: trosi vodu
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 27, 2014, 11:54:31 posle podne »
Ako nabija pritisak u boci, i ako nemas grejanje, moze biti glava ili dihtung pre toga proveri sve, ako gubi kao sto kazes toliko mnogo vode nerealno mi je da gubi u motoru toliku kolicinu... moj savet teraj kod drugog servisera ili u ovlasceni, jedina provera koju mozes sam da uradis jeste ujutru na prvo paljenje da li ce izbaciti iz auspuha beli dim, to moze biti neki predznak da mesa vodu u motoru negde..
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 04:55:38 pre podne od strane topmarko »

Van mreže adisd88

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 28, 2014, 12:09:37 pre podne »
Dogovoreno, tako cu i uraditi, pa se javljam
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 04:56:01 pre podne od strane topmarko »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 28, 2014, 09:27:43 pre podne »
Ako su glava, dihtung, hladnjaci i creva uredu onda moze biti i da je pukla hilzna cilindra u bloku. Zato sve ovo dobro iskontrolisi i proveri.
Boban-Rus

Van mreže adisd88

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 28, 2014, 10:44:08 posle podne »
Takodje da naglasim sto sam bio zaboravio je to da mi je slabo podizao radnu temperaturu, znaci do 90 u zadnje vrijeme jako rijetko. Uglavnom danas je rijesen problem u pitanju je bio termodavac, pa je voda izgleda curila kroz bocu. Hvala na savjetima

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 29, 2014, 10:31:17 pre podne »
Vrlo ne logicno da zbog termodavaca nece da dize temperaturu a izbacuje -trosi vodu. Jedno sa drugim nema logike. Ako ne otvara davac obicno dize, kuva i tad moze da izbaci a ako ostane otvoren onda sporo greje i nema sanse da izbaci vodu. Jedino ako je mehanicki ostecen bio pa curela voda gde se on safi u hladnjak....
Boban-Rus

Van mreže adisd88

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Novembar 03, 2014, 12:18:56 pre podne »
Bobo ne znam da li je sva voda izlazila na cep od boce, ali sam siguran da odredjena kolicina jeste, jer sam bas obratio paznju da  tada kada mi bord pokaze da u voznju nema vode, odma stanem, otvorim haubu i vidim da je cijela boca van vlazna. Mehanicki nije bio ostecen, bar koliko sam ja mogao da primjetim, i pitao sam majtora u cemu je problem kad izgleda sasvim ispravno, on kaze stisni ga, kad ono one opruge tvrde kao kamen. Evo poslje toga sam presao oko 200km nije potrosio ni kap vode