Autor Tema: Golf 5 2.0 gubi snagu  (Pročitano 3940 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2.0 TDI
Golf 5 2.0 gubi snagu
« poslato: Oktobar 26, 2014, 05:00:10 posle podne »
U prethodnoj temi sam pisao, o problemu gubljenja vode, taj problem sam resio, zamenio glavu, stavio nove vodjice i sve sitnice koje idu uz to. Agonija se nastavlja.

Odem u servis, mehanicar mi kaze auto ti je spreman mozes da vozis. Ispred servisa auto radi i to radi stvarno lep tih necujan rad motora, bolje nego lane. Kada sam usao da ga provozam na 40-50 kmh gubi snagu i trokira trese se.
Vratim se u servis, majstor mi kaze dizna jedna ne valja, odem kupim diznu stavim novu, krenemo da provozamo na 80 kmh opet trokira i gubi snagu, zameni on sve 4 dizne ( stavi iz svog golfa ) opet isto trokira, kaze verovatno je turbina malo zaribala ( kaze ne zatvara do kraja ) , proveri on to sve "podmaze turibnu " kad ono opet gubi snagu na 120kmh, proverimo filter goriva - nije ni to, vozimo ga autoputem jednom je gubio snagu na 120 drugi put na 170, e sad mi recite ko se razume, zadnje sto je ostalo da proveri je ta neka pumpa koja salje naftu u dizne pa ce da mi javi, ali generalno da li taj problem moze da bude da ta glava nije dobro obradjena ili nesto drugo ?

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
Odg: Golf 5 2.0 gubi snagu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 26, 2014, 05:26:40 posle podne »
moj  savet promeni prvo majstora
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 26, 2014, 06:45:51 posle podne »
Odrzavao mi je auto uvek bez problema, medju najboljim majstorima u gradu, poceo je da ih pravi neka zavrsi...

Van mreže Gandra

• Full Member
  • Auto: тројкаш
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 26, 2014, 06:49:41 posle podne »
Koja je oznaka motora 2.0?
A to sa podmazivanjem turbine je vrh!
Treba da se proveri sve sto se nalazi u sistemu turba. Po tim simtomima je turbina za remont. :46

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 26, 2014, 11:20:27 posle podne »
2.0 TDI, BKD, 2005, nije podmazivanje nisam se izrazio najbolje, da se izrazim kao laik trubina nije zatvarala do kraja i stvarno kad je otvorio onaj deo sve je bilo puno onog crnog gara..

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 27, 2014, 09:36:07 pre podne »
Zna da gubi snagu i kad ne valja protokomer, los ili prljav vakum od turba pa glavi, pusta negde pritisak u sistemu interkulera, losa creva od vakuma, losa geometrija itd, itd. To mora da se zakaci brate dijagnostika na njega i da se provoza i da se po parametrima tada u voznji vidi sta pada i gde pada i onda ces znati sta je u pitanju. Ovako pola motora mozes menjati i da ne resis problem. Ja sam imao malo slican problem da nije motor imao tu snagu a bilo je naprslo gumeno crevo iza turbine odmah i tu gubio pritisak. Zamenio ga ispravnim i sad sve ide normalno. Zato i kazem zakciti i provozati i nek vidi po parametrima gde sta falsira.
Boban-Rus

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 29, 2014, 08:32:09 posle podne »
Zamenio sam dve dizne i sada je sve ok ( one dizne koje je on probavao nisu valjale izgleda )sada i radi jos bolje nego pre, pitanje za tebe RUS:  u ler gasu ( u mestu ) trosio je pre 0.4l pa i 0.5l/h ( na radnoj temperaturi )  a danas pratim ta potrosnja je 0.6l/h ili 0.7l/h ( klima nije upaljena niti bilo sta sto bi trosilo gorivo ) ta merenja su bila na +20 stepeni a danas je bilo oko 7 stepeni spoljne temperature mozda zbog toga ili postoji drugi razlog ?
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2014, 08:34:42 posle podne od strane Bocko88 »

Van mreže helionprime

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 1.9 TDI
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 31, 2014, 03:45:21 posle podne »
Kod mene uvijek pise 0.6 u leru.. nije isti motor, al sta znam..