Ma je li se to meni čini ili je gospodin max počeo da sumnja i preispituje svoje teorije...

Da ga nije naša rasprava od prije par mjeseci potaknula na razmišljanje?
Ja nisam nikakav stručnjak, samo se vodim nekom logikom i opće poznatim stvarima, dokazanim, a max je pokrenuo raspravu i čvrsto pokušavao pobiti sve napisano, a sad vidim da ni on nije siguran u to što govori.
Sad si prijatelju počeo sa granama, ali završit ćeš ti sa kompletnim širim ispuhom ja ti kažem...

Nego kad ste već kod dvotaktnih motora, imam ja skuter Apriliu SR 50 R, original mašina, samo ima Gianelli reverse rezonantni auspuh, uz koji ide malo veća dizna i drugačije rolice. Još sam ja skinuo limić na usisu zraka u karburator i to je to. Skuter prdi i ide bolje od originala, naravno. Ne može jedno bez drugog, ako hoćeš da ide, mora da prdi!
A evo jedan video, na kojem tuniraju Seat Leon Cupru TDI i mjere snagu prije i poslije prerada i lijepo se vidi razlika u snazi samo nakon izbacivanja zadnjeg lonca, znači nisu ni dirali cijeli ispuh, niti grane...pa ako ima učinka na samom kraju, kako neće na početku ispuha.
https://www.youtube.com/watch?v=mMmIqOXxjQU