Pozdrav,
imam problem sa automatskim menjacem koji traje vec neko vreme... Radi se o Golfu mk2 1.8 sa automatskim menjacem. Problem je sto trgne kada prebacuje u visi stepen prenosa i to sve dok se ne ugreje. kada kazem ugreje, mislim na voznju 10-15 min, ne i rad u leru 10-15 min. Nakon tog perioda uglavnom sve funkcionise kako treba (ne ocekujem previse od menjaca starog skoro 30 godina i koji ima 3 brzine). Problem sam mislio da ce nestati, ili se bar smanjiti, zamenom ulja i filtera ali se nista nije menjalo. Leti još i nekako to zagrevanje traje krace a i trzaji su slabiji, dok je zima malo komplikovanija. ostri trzaji i zagrevanje toliko da od kuce do posla ne uspe da se zageje toliko da trzanje prestane.
Jos jedan detalj, pre oko pola godine, u toku vožnje, blokirali su mi tockovi, kao da sam ubacio u polozaj P! Jednostavno ga nisam mogao pomeriti ni milimetar. Prebacim u D, obrtaji se malo smanje, kao da je ubacio u brzinu, ali se auto ne pomera... Kupim drugi menjac sa kojim imam isti problem kao kod prethodnog.
Interesuje me da li je neko imao slican problem i da li neko moze da mi predlozi neko resenje koje nije skupo, jer ceo auto ne mogu da prodam ni za 1k E pa mi je servis menjaca u sevisu od 700 E jednostavno glup

potez.
Hvala unapred