Autor Tema: golf 3 abf napolje 1.8t unutra :-)  (Pročitano 3907 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
Odg: golf 3 abf napolje 1.8t unutra :-)
« Odgovor #20 poslato: Septembar 08, 2014, 09:28:24 posle podne »
To sto si ti nabrojao da hoces da ugradjuje su vec klasa extrem delova za visoke cifre ks i zahtevaju da sve do zadnjeg dela na i u motoru bude top kvaliteta.
Evo ti naj jeftiniji savet i za 250 i 500ks.Radi taj abf na turbo i za pocetak neka bude 250ks a onda ga mozes sa spoljnim delovima nadograditi na 500 ako budes imao para.
Klipovi kovani kostaju do 600e,klipnjace kovane 400e i eto podloge i motora za do 500ks,a ostalo okolo nabavljaj kako znas i umes.
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
  • Auto: mk3 abf 16v
« Odgovor #21 poslato: Septembar 08, 2014, 09:45:49 posle podne »
Po meni barem i nije neki extrem jer launch control je nekih 250$ lsd bih isao kao zadnju opciju ako ne bih mogao da tu snagu prenesem malo duzim menjacem i varanjem na gume upravo zbog toga sam i narucio 2 toyo r1r gume... Njih sam planirao bio na abf jer sam imao u planu dosta kraci prenos i olaksani zamajac uz ostale stvari... A i nece sva voznja bit trka sa semafora... Da on na kraju izbaci oko 220-30ks i meni je to vise nego dovoljno... A ostalo otom potom ;-)
Ali ja jos ne dobih odg na ova pitanja zbog kojih sam i otvorio ovu temu :-D dajte prvo da ovo regulisem pa cemo onda pricat i upustat se u diskusiju oko ovih stvari ;-)

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #22 poslato: Septembar 08, 2014, 09:47:36 posle podne »
Kako nisi dobio odgovor?
Sta ti nismo odgovorili?

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Septembar 08, 2014, 10:05:38 posle podne »
Oko izduva i izduvne da li moram moj da mijenjam? Sta da radim sa papucicom? Da li da prebacam sve u kompletu sa papucicom ili moze da se to prepravi na sajlu? A kad smo vec kod toga da li moram i tablu njegovu da prebacam sa obzirom da je canbus ili kako se to vec zove :-D

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #24 poslato: Septembar 08, 2014, 10:11:30 posle podne »
Ako je bio na papucicu sa PPS senzorom onda je samo treba zasrafiti na lim tj.mesto stare  pedale i dovesti dzek sa kablovima na nju mozes je insrtalirati i na vrata po zelji da rukom dodajes gas samo mora biti od tog motora i struje koja ide za taj motor.
Auspuh moras napraviti nov deo sto ide iz turbine do ispod poda i to je to.
Moze i tabla da se izbaci provereno samo ti treba doktor za elektroniku ili neko ko taj posao ima u malom prstu,to ti ne moze kaciti neko u supi.
Glavni problem ti je kako struju i ecu nakalemiti na ostatak struje od trojke.Za to treba tata iz te oblasti,sve ostalo je srafanje naj prostije.

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Septembar 08, 2014, 10:21:27 posle podne »
E to je odg ;-) a za tablu sam nailazio prije na neke dzekove koji kao premoscuju tu "razliku" ... A sto se tice struje, ako par ovih "dobrih" kod nas ne budu mogli da prespoje idem lagano na prikolicu za slepu i sa njom kod nekog koga mi preporucite da zna to da odradi ;-) iz iskustva sam naucio da je lakse i jeftinije da odmah zavrsim to sto treba nego da se kasnije popravljaju tudje greske ;-) mada sam ovdje dobio dobru ponudu za ms osnovnu verziju sa remapom za abf i ugradnjom pa cu provjerit da mi nece dat dobru i za njega :-) to bi mi bila najbolja opcija zbog buducih planova...

pekar

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Septembar 08, 2014, 10:27:31 posle podne »
bratac,sa 200ks u sasiji od trojke i turbo motorom, neces moci  sastaviti tockove sa podlogom u prve dve brzine,a kamoli sa 230-240ks cetvorka se ne sastavlja u prve dve brzine sa tom snagom a kud i kamo teza od trojke, a da bi odradeo sve da imas bolji grip,maks ti je vec reko koliko  zelenih ima da te kosta ;) ja sam se isto bio nalozio kad sam 2005 vozio trojku GTI da od nje pravim turbaka, ne za trke,vec za svaki dan a i za usput kad se nadju oni koji misle da su mnogo brzi sa nekim biciklama, i onda seo stavio sve na papir,pa uzeo otprilike neke mogucnosti,koliko sta ce kostati,problemi potecijalni,da li cu se vise voziti ili vise popravljati posle i itd. da mi je bilo bolje prodati trojku i te pare dodati i vec kupiti auto sa turbo motorom,pa od njega ici dalje, e citajuci tvoje tekstove, moj savet ti je,prodaj ti lepo trojku,dodaj pare i kupi S3 225ks ili TT sa isto 225ks i plus najbitnija stvar qvatro pogon wub vec ima k04 turbinu,od nje napravi hibrida,odradis gorivo,intercooler i ostale sitnice i eto te na 280-300ks ali na kvatro pogonu :) i imas  auto, kontaktiraj djomlutdi,posto ste zemljaci, da vidis cetvorka sa k04 hibrid, na prednji pogon koliko ne moze da se sastavi sa podlogom, a zamisli trojka kad bi se sastavila,i opet bi te drali na 400m dok za neke vece brzine mogli bi da ga duvaju, a sa tom snagom i qvatrom je  :28 driving

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Septembar 08, 2014, 10:55:11 posle podne »
Sve ja to znam ali mi nije zanimljivo ;-) drug mi vozi s3 sa 209hp drugi ima tt ali niko kod nas nema golfa 3 sa tim motorom ;-) znam ja da je skupo ali i svaki merak se placa ;-) vec sam nedje rekao, nije problem mi kupit jako auto ali ja bih nesto na sta ce se vecina prevarit ;-)

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Septembar 09, 2014, 03:23:17 posle podne »
Jos jedno pitanje :-) cini li se meni ili je 200-250e za povezivanje instalacije mnogo? Znam da ce neki sad, posebno oni koji su u tom poslu, reci da nije ali m nekako mnogo da nekome dam neciju platu za ni dan pravog posla?

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #29 poslato: Septembar 09, 2014, 03:54:01 posle podne »
Iskreno jeste mnogo,ali sta ces,moras dati te pare ako ne nadjes nekog povoljnijeg.
Naplacuje covek znanje pa mu se moze  thumbdown

Van mreže Dzinn16v

• Hero Member
  • Volkswagen motorsport
  • Auto: Golf mk2 16V
« Odgovor #30 poslato: Septembar 09, 2014, 04:05:07 posle podne »
oko 150e kod nas uzimaju za povezivanje struje+50ak eura skidanje imobilajzera
Volkswagen motorsport

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Septembar 09, 2014, 08:25:23 posle podne »
E pa ovako, dogovorio sam sve, od ubacanja motora do spajanja instalacije tako da cim se majstoru otvori malo slobodnog vremena abf ide napolje :-\ a turbo unutra... Ostaje moja tabla a sto se tice papucica kazu mi da imam 2 opcije: da prebacim senzor pedale ili da idem kao na zamjenu na klapnu gasa od 8v i na sajlu, sto mi je malo nelogicno? Druga stvar koji IC? Kazu mi da idem na IC od sprintera, on ce kao podnet do 250ks... I jos jedna stvar : sta mislite da idem na asd menjac od golfa 3 tdi? Ima 3.1 fd ali i predugu 5tu brzinu... Smaram znam ali bih da sad pripremim sve a ne da svako malo mijenjam opet nesto...

Van mreže xxxGTIxxx

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Septembar 11, 2014, 11:38:41 pre podne »
Mislim da san pronasao pravi kompromis za menjac ;-) u moj CDA menjac tj standardni 02a od abf ide diff od vr6 koji je 3.3 a sto se tice IC ipak idem na standardni...

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #33 poslato: Septembar 12, 2014, 07:07:24 pre podne »
Brate,izvini,ali kad god vidim tvoj nick i teme ja pomislim na pokojnog @chexxxx-a koji je poginuo trkajući se protiv Zafire u Kikindi.Valjda zbog ovih ikseva koje imaš u nicku.

Послато са LG-D373

Rupa + alu felna = Reparirano rame