Autor Tema: Centralna brava problem  (Pročitano 2224 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6d, Golf 4 TDI
Centralna brava problem
« poslato: Avgust 31, 2014, 03:33:11 posle podne »
Pozdrav drustvo, imam jedan problem. Uzeo sam neku centralnu bravu od drugara, koju hocu da ugradim kod sebe u auto, i sve bi to bilo lepo da imam semu za povezivanje, ovako ne znam koja zica je za sta, i gde da je vezem. Ima 8 zica, od kojih sam jedino nasao + i -. Kada vezem to, i stisnem daljinski, na jedno dugme na daljinskom se pali i gasi jedna lampica na centralnom, a na drugom druga. Kada otvorim kutiju gde je centralna brava, mesta na ploci gde su zice su oznacene slovima B A C B A C . Merio sam unimerom, i na tri zice koje idu u motorcic za centralnu bravu ne dobija nikakav napon, samo menja smer kako ja pritiskam dugme za otkljucavanje/zakljucavanje. Ako neko moze da mi pomogne sta da merim unimerom, i kako da znam koju zicu gde da spojim, molim da mi pomognete.  :) Inace centralna brava je marke "MITSUBA" pa ako neko ima slucajno semu za to, bio bih mu zahvalan :)
« Poslednja izmena: Avgust 31, 2014, 03:59:51 posle podne od strane TheViljuska »

Van mreže lukenic

• VW Početnik
  • Auto: VW TRANSPORTER T3
Odg: Centralna brava problem
« Odgovor #1 poslato: Avgust 31, 2014, 10:08:47 posle podne »
Da li  imas kablove za taj modul?
VW TRANSPORTER T3

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Septembar 01, 2014, 04:44:39 posle podne »
Kablove nemam, ja sam lemio kablove direktno na plocicu, i za sada sam vezao +, -, i nasao dva kabla koji idu za zmigavce, ostali kablovi znam da treba da idu na motorcic u vratima, i na onaj prekidac u kolima za zakljucavanje/otkljucavanje iznutra, sada mi ostaje samo jos da provalim kako da vezem pravilno kablove na motorcic? Neki predlog?
Zanima me da li centralna brava salje - na motorcic preko releja, a na motorcic direktno vezujem +, ili centralna brava salje +, a motorcic vezujem na - da li zna neko? Pomagajte ljudi  :huh:

« Poslednja izmena: Septembar 02, 2014, 12:27:27 pre podne od strane Darko80 »

Van mreže lukenic

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Septembar 02, 2014, 12:34:59 pre podne »
Sa releja ti centralna salje signal na motorice.Ako bi povezao ovako kao sto si rekao radilo bi ti samo zakljucavanje ili otkljucavanje.Postoje dve zice koje idu na motor to ti je lako da nadjes na jednoj je + a na drugoj - prilikom zakljucavanja a prilikom otkljucavanja iste su zice samo sto su sad okrenuti polovi(gde je bio plus sad je minus )
VW TRANSPORTER T3

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Septembar 02, 2014, 04:09:53 posle podne »
Hvala na pomoci, samo mi sada nije najjasnije sta okrece polove? Na relejima koji se povezuju sa motorcicem nema nikakvog napona, ni + ni -, da li treba ja da dovedem napon do njih nekako, i kako da izvedem to?  Prilikom aktiviranja tastera za otkljucavanje/zakljucavanje ukljucuju se posebni releji, na momenat, ali zice za motorcice ne dobijaju nikakav napon. Merio sam, i napon jedino imaju zice koje se vezuju na zmigavce. Da li ja treba da dovedem napon do njih preko neke zice, ili kako vec to ide?

Van mreže lukenic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Septembar 02, 2014, 10:57:02 posle podne »
   nadam se da ti je jasnije uz semu kako radi   file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Desktop/centralna.bmp
Na jedan relej ide za zakljucavanje signal a na drugi signal od otkljucavanja(86)     Ja ovako radim kad ugradjujem centralnu bez modula i radi odlicno samo ja na taj 86 dovodim sa prekidaca u motoricu  a tako je i u modulu samo sto su signali sa daljinskog
VW TRANSPORTER T3

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Septembar 11, 2014, 07:21:58 posle podne »
Hvala na pomoci, slika seme se nesto ne vidi, ne znam u cemu je problem, ali uspeo sam da prikljucim centralnu bravu i radi  biggrin
Ja sam povezao daljinsko zakljucavanje, i iz motorcica sam povezao 2 zice, a 3 za centralnu bravu su mi ostale ne prikljucene, i sada kad kljucem otkljucavam, samo jedna vrata se otkljucaju, kako to da povezem sad?  :)
I imam jos jedan problem, zeza me daljinski, pa me zanima da li slucajno postoji mogucnost da programiram ili sta vec drugi daljinski za moj modul?

Van mreže lukenic

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Septembar 11, 2014, 07:27:54 posle podne »
Za semu kopiraj ceo link i ovo sto pise file.A za daljinski moguce je da se rasprogramirao  probaj izvaditi bateriju i sacekati malo vidi da nemas i reset taster
« Poslednja izmena: Septembar 11, 2014, 07:36:10 posle podne od strane lukenic »
VW TRANSPORTER T3

Van mreže lukenic

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Septembar 11, 2014, 07:34:54 posle podne »
Otkljucaju ti se samo vrata na kojima kljucem odradis,One tri zice treba da povezes na motor sa 5zica da bi ti radilo centralno i na kljuc
VW TRANSPORTER T3

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Septembar 12, 2014, 04:23:43 posle podne »
Ma daljinski me zeza zato sto je star, menjao sam baterije stavio nove ali i dalje zeza, mislio sam ako ima da se kupi samo daljinski negde i da se programira za moj modem, ako tako nesto moze uopste?  :)
A centralnu bravu sam vezao po ovoj semi:

Znaci imam + i - koji idu u modem, dva + koji idu na releje, dva - koji idu na releje, i dve zice koje idu ne motorcice, na kojima se okrecu + i - (otkljucano, zakljucano)
Imam jos jednu zicu koja ne znam za sta sluzi, nisam siguran, ali mislim da ta zica ide za prekidac za zakljucavanje iz auta? Mozda gresim
E sad mene interesuje, sa motorcica koji ima 5 zica, 2 sam vezao za daljinsko,tu se okrecu + i - kad otkljucam, odnosno zakljucam, a ove 3 zice sto su mi ostale, gde vezujem u modem, na koje zice da bi mi se otkljucavala vrata istovremeno? Nadam se da sam bio jasan  biggrin

Van mreže lukenic

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Septembar 12, 2014, 06:16:21 posle podne »
Jedna ti je plus/minus zavisi kako radi modem,A druge dve su signali otkljucano/zakljucano ove dve vezujes u modem.Da ne bi zajebao nesto uzmes probnu lampu i zakacis jedan kraj na masu a sa drugim pipas na modemu i tako ces naci koji su ti pinovi za otkljucavanje i zakljucavanje     otkljucace i zakljucace vrata kad potrefis.Ako slucajno ne radi onda probas da se zakacis na plus.
VW TRANSPORTER T3

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Septembar 12, 2014, 06:24:42 posle podne »
Ako ni to ne uspe zakaci ga na dalekovod ;)