Autor Tema: GOLF 4 SDI NE PRIMA GAS!!!  (Pročitano 8788 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 4 SDI
GOLF 4 SDI NE PRIMA GAS!!!
« poslato: Avgust 11, 2014, 07:23:04 posle podne »
Dakle kao sto sam naslov kaze imam problem sa golfom 4 dizel SDI 50kw 2002 godina, problem se manifestuje tako sto u toku same voznje jednostavno iz cista mira igubi se gas, koliko god da dodavate ili smanjujete pedalu gasa to uopste ne reaguje pri tome upali se lampica od grijaca na istrument tabli i motor drzi konstantono 1100obrtaja ni vise ni manje. Cim ugasim automobil i ponovo ga upalim radi sasvim normalno i motor dobro radi, dobro vuce, sasvim normalno ponasanje, sve dok se iz cista mira u toku voznje ponovo ne pojavi isti problem, jednostavno kao da blokira pedala gasa, ne mozete ni dodati niti smanjiti gas drzi konstantno na 1100obrtaja motor tada radi normalno ravnomeran rad motora bez podrhtavanja niti trzanja trokiranja sasvim ravnomeran i normalan rad motora. Bio sam kod majstora koji je sumljao u pedalu gasa jer je ona elekticna komponenta i kada se radi kompjuterska dijagnostika kompjuter izbaci gresku sa pedalom gasa, medjutim ja sam kupio novu pedalu gasa i danas majstor postavio i greska ponovo ista isti simptomi sve isto, kada ga je i danas povezao na komp. iste greske izbacuje sa pedalom gasa, ja sumljam u elektricni elemenat na bospumpi. zamolio bih ako je neko strucan u ovoj oblasti da mi da savet sta da radim, jer sam u velikoj nevolji trebao bih za par dana da idem na dalek put preko 2000km.? unapred hvala
« Poslednja izmena: Avgust 11, 2014, 09:17:48 posle podne od strane RUS »

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
Odg: GOLF 4 SDI NE PRIMA GAS!!!
« Odgovor #1 poslato: Avgust 11, 2014, 08:30:10 posle podne »
jer imas Tempomat ???
« Poslednja izmena: Avgust 11, 2014, 09:18:03 posle podne od strane RUS »
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 11, 2014, 08:48:26 posle podne »
ovaj automobil nema tempomat, a ova greska tj. ovaj kvar se poceo manifestovati odmah neposredno posle velikog servisa, uario sam zupcasti kajis i sve kompletno zamenio delove, pomislio sam da mozda nije dobro uzubljen kajis kada je majstor posavio ali nije to u pitanju jer i da je preskocio kajis imao bi konstantno neravnomeran rad motora, pusio bi i dimio na izduvnu granu motor bi bio nejak, slabo bih vukao,i to bi se desavalo konstantno a ne samo ponekada kao u ovom mom slucaju, dakle nije kajis u pitanju a nije ni tempomat jer ga nema, ono sto me cudi jeste da se ta greska uvek upali kada je motor vruc dakle kad odradi odredjeno vreme i postigne radnu temperaturu motora, tada pali lampicu od grejaca i blokira gas!!! sta da radim?
« Poslednja izmena: Avgust 11, 2014, 09:18:14 posle podne od strane RUS »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #3 poslato: Avgust 11, 2014, 09:19:17 posle podne »
Svi naslovi i tekstovi tipa POMOC, HITNO, PROBLEM ce biti brisani . . .
Boban-Rus

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
« Odgovor #4 poslato: Avgust 11, 2014, 09:19:45 posle podne »
Reci majstoru da preko dijagnostike udje i pogleda kako se ponasa PPS senzor tj.senzor polozaja pedale gasa mora da menja vrednosti na mm.pomeranja pedale gasa pa neka podatke uporedi sa nazivnim fabrickim vrednostima,najverovatnije on zeza.
« Poslednja izmena: Avgust 11, 2014, 09:20:18 posle podne od strane RUS »
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Avgust 11, 2014, 10:18:33 posle podne »
da napomenem, na kompjuterskoj dijagnostici uvek izbaci dvije greske od pedale gasa i od nekog senzora temperature, majstor te greske obrise i kada se meni javi problem u toku voznje ponovo se te greske prijave sad da li je to PPS senzor ili vec neki drugi stvarno ne znam ali bih voleo da mogu ovo da resim i recite mi da li postoji neki elektricni elemenat nasamoj Bosch pumpi i da li moze ona sama da uzrokuje ovakav kvar? unapred hvala

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
« Odgovor #6 poslato: Avgust 11, 2014, 10:23:47 posle podne »
Uzrok kvara sigurno lezi u PPS,ili CTS senzoru i vec sam ti rekao da je prvo potrbno videti vrednosti koje oni pokazuju i ako odstupaju od fabrickih zameniti ih da bi moglo dalje da se trzi,ovako samo moze da se nagadja sta bi drugo moglo i dali bi mogolo da bude?
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #7 poslato: Avgust 11, 2014, 10:28:10 posle podne »
zato sam ga pitao jer ima Tempomat , jer su druge vrednosti kad ima ... tj kad nema ...  :46
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #8 poslato: Avgust 11, 2014, 10:34:41 posle podne »
pogledaj sensor na kucistu filtera vazduha,nalazi se sa zadnje strane,i proveri dzek sto ide na klapnu vazduha,a mozes I nju.
Koji senzor temperature? vazduha ili rashladne tecnosti?

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Avgust 11, 2014, 10:46:03 posle podne »
sto se tice senzora temperature ne bih znao tacno reci koji je to senzor kako mi je majstor objasnio onaj sto ide na glavu motora i mjeri radnu temperaturu motora e sad da li on moze da pravi gresku i da se zbog toga pale se grejaci tj. lampica od grejaca u toku same voznje i ako su u pitanju ovi PPS i CTS senzori gdje se oni nalaze na motoru i koliko kostaju otprilike u slobodnoj prodaji? A ovaj senzor sto pominjete u kucistu filtera vazduha, jel mislite na sam protokomer vazduha?

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #10 poslato: Avgust 11, 2014, 10:52:03 posle podne »
iza kucista filtera, ka sofersajbni,imas jedno crevce I kablic koji ulazi u kuciste filtera,moguce da je taj sensor prljav,i zbog njega hoce cudno da radi. proveri da li je udzekan kako treba.
senzor temperature rashladne tecnosti ti je ispod vakum pumpe,crna racva sa 3,4 izlaza,sa zadnje strane te racve ide dzek na sensor. na dijagnostici vidi koji senzor prijavljuje.
protokomer-krenes od kucista filtera vazduha,pratis veliko rebrasto crevo I nailazis na klapnu vazduha,aluminijumski deo.

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Avgust 11, 2014, 11:01:03 posle podne »
ok. hvala vam mnogo na ovim savjetima oticu sutra do majstora jos jednom da proverim ove PPS i CTS senzore i obavesticu vas o cemu je rec hvala vam jos jednom svima

Van mreže mladenmilic

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Avgust 13, 2014, 10:53:20 pre podne »
evo mene ponovo obecao sam da cu vam se javiti, naime agonija se i dalje nastavlja sto se tice PPS senzora on uopste ne postoji na golfu 4 SDI , taj senzor imaju golf 5, golf 6, pasat 6, znaci odmah sam eliminisao jednog uzrocnika manje jer PPS senzor definitivno nije, sto se tice klapne za protok vazduha tu je spao dzek pa klapna nije radila normalno nego je konstantno bila otvorena i to sam sada resio i radi klapna normalno ali to je do nekle samo resen problem jer sama klapna nije mogla da prouzrokuje ovakvu gresku tj. ovakav kvar, drugo kada su mjerili senzor rashladne tecnosti on je definitivno bio u kvaru jer pri kompjuterskoj dijagnostici pokazivao je velike oscilacije u temperaturi stalno gore dole po 60stepeni , tako da sam i taj senzor zamenio on se nalazi na bloku motora sa desne strane blizu mjenjaca, dakle ova dva problema resena, trenutno na komp.dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar ali ja se i dalje bojim da ce se pojaviti isti problem sa pedalom gasa, majstor tvrdi da takva greska kada se pojavi da se pali grejac na istrumentabli i nemogucnost dodavanja gasa je 100% pedala gasa, ali da sam uzrocnik loseg rada pedale gasa ne mora uvek biti sama pedala, nego moze biti i instalacija kablovi i dzekovi na samoj pedali gasa, ovo je vrlo vrlo moguce jer je pedala stavljena nova i mala je verovatnoca da i ta nova pedala nije ispravna, prije ce biti da su ili dzekovi losi ili sami kablovi instalacije pa da tu negdje prekida. Sada je ostalo da vozam ovako kako jeste automobil i da cekam pa ako se opet pojavi isti problem treba rasturiti svu instalaciju od same pedale gasa i pogledati gdje prekida da li na dzekovima ili su kablovi negdje osteceni, ovo mi je vrlo logicno jer je automobil bilo havarisan tj.lupano pa je sasvim moguce da je i bilo negdje nekih ostecenja...... 
U svakom slucaju, pozdrav jos jednom za sve koji su se ukljucili u ovu diskusiju i dali mi predloge i sugestije, jos jednom hvala Vam veliko na savetima majstor1
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2014, 11:10:54 pre podne od strane mladenmilic »

Van mreže korado992

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI Higline
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 16, 2014, 05:17:11 posle podne »
meni se danas ovo desilo..znaci golf 4 2001 1.9 tdi...vozim ga normalno ide i u toku voznje smao se uplai grejac treperi,digne odrtaje na 1100 i ne mrda,ne prima gas niti slicno..do cega da bude?nisam isao na dijagnostiku..druze kako si resio problem,koj senzor je tacno?pozz