Pozdrav. Imam problem sa golfom mk3. Motor je 1.9 TD
E ovako:
Do pre 15 dana je sa autom bilo sve ok, isao kao zmaj, vukao extra nije dimio.jedino je turbina na oko 1800 obrtaja zvizdala. Auto je lagano vozen 1300-2000 obrtaja/minuti retko kad vise, po gradu vozen..
i ja reko da ga malo produvam, nagazim ga i do 3600-3700 obrtaja/minuti najedno je auto kao stucnuo i culo se pisak, kao kada pukne petarda u nekoj cevi i ono odjekne piskavao i kratko. i ja malo popustim gas i nastavim do kuce mozda 150m..
Od tada mi vise ne zvizdi turbina, vec ima neki grubi zvuk kao da drci... i na kada stisnem po malo papucicu ne reaguje tek kad mu malo stisnem jace papucicu... i poceo je da dimi ne mnogo ali se primecuje. i cini mi se da je malo povecao potrosnju nafte. Gledao sma na izduvnoj grani onu ruckinu sto ima kao gas kod benzinaca, i jedva je par milimetara pomerim kad dobro nategnem rukom, pretpostavio sam ga je to egr ventil.. ali nisam siguran..
molim vas ako je neko imao slican problem ili moze da mi da neke savete kako i sta da radim da bih to sredio, slusam i pratim upustva. unapred hvala.