Autor Tema: Opruge passat b5.5 Pomoc i iskustva?????  (Pročitano 2568 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kovacic

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Fb: Xenon Carbon Garage
  • Auto: Passat B5.5
Opruge passat b5.5 Pomoc i iskustva?????
« poslato: Jul 16, 2014, 01:21:49 pre podne »
Hteo bi da spustim auto do neke normale ali se bojim uzeti opruge i da izgubim udobnost previse pa me zanimaju iskustva i uporedjenja sa fabrickim oprugama? Hvala unapred

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
Odg: Opruge passat b5.5 Pomoc i iskustva?????
« Odgovor #1 poslato: Jul 16, 2014, 08:22:14 pre podne »
prije svega zavisi na kom točku planiraš da ostaneš posle spuštanja i na koji način auto koristiš (dal se većinom sam vozikaš, ili ga vozi još neko, dal imaš familiju i malu djecu ...).

Npr. Ja sam imao klasični trap + 16" i to je mnogo ljuljalo i bilo nestabilno, o zimskim 15 da ne pričam. Onda sam stavio 225/45r17 na klasičan trap i to je bilo skoro idealno ali opet je znao bočno da se zanjiše preko neravnina ... onda sam stavio eibach opruge i 225/40r18 točak naprijed a 245/40r18 nazad... pegla ... ali treska podosta, nije sad striktno neudoban, na otvorenom je OK ali kroz grad kada opruga ne stigne da odradi zna da razbije poneki pršljen :D ... onda sam ostavio 18 i vratio nazad fabričke opruge a naprijed eibach ... što se udobnosti tiče relativno je OK ali opet zna ono neugodno da zanjiše zadnji dio znaš ono da premjesti jetru na drugu stranu tijela  lollol   i onda mi je burazer dao dvije 245/40r18 i naprijed da stavim sad je naprijed idealno udoban ali za medalju ružan.

Moj savjet Ti je 205/50r17 guma i eibach opruga, tako ću i ja odraditi čim prodam ove 18 .... to jednostavno mora biti idealan kompromis što se tiče udobnosti i stabilnosti.

Inače tek se na ove gume nižeg profila vidi kolike su razlike u udobnosti pojedinih guma iste dimenzije, dakle tvrda guma (bez obzira što je ona pod prstima mekana) sa tvrdim bokovima zna da omrči udobnost baš mnogo

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 16, 2014, 10:12:21 pre podne »
prije svega zavisi na kom točku planiraš da ostaneš posle spuštanja i na koji način auto koristiš (dal se većinom sam vozikaš, ili ga vozi još neko, dal imaš familiju i malu djecu ...).

Npr. Ja sam imao klasični trap + 16" i to je mnogo ljuljalo i bilo nestabilno, o zimskim 15 da ne pričam.

Nesto ne znam o cemu pricas?
Vozimo li ja i ti isti auto?

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Jul 16, 2014, 01:01:36 posle podne »
vozimo brate ali passat je mnogo alelujav ... bočno se naginje i ljulja više nego je zdravo .... i to su mi potvrdili svi vlasnici passata do sad koga god sam pitao a prije toga su vozili neki drugi auto VW grupacije ... npr. Octavija, Bora, Golf IV, Fabia, Polo, pa ni O2, Golf V, kako noviji tako ni stariji modeli nisu tako osjetljivi na bočno ljuljanje karoserije kao passat karavan. Naravno pričam o full ispravnom autu sa dobrim-novim amortizerima i ispravnim trapovima.

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Jul 16, 2014, 05:26:03 posle podne »
Nešto nijesam primijetio to ljuljanje,bez možda ja vozim sporo,pa ne osjećam to lelujanje.
Ko god me poznaje,pitaj ga koliko sporo ja vozim ;)
Ili vi dolje razvijate enormne brzine biggrin

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Jul 16, 2014, 06:26:18 posle podne »
sjedi nazad od PG do MK pa ces vidjet o cemu pricam i to ne ne samo ja  biggrin

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
« Odgovor #6 poslato: Jul 16, 2014, 08:04:20 posle podne »
+1 za eibach pro kit, idealne da dobijes na izgledu a ne izgubis puno na udobnosti, inace ja imam 225-45 r17 i po meni je zaista mng malo izgubio na udobnosti a mnogo dobio na upravljivosti..
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...