Autor Tema: turbina golf td  (Pročitano 6954 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zlatko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: corrado 16v
turbina golf td
« poslato: Jun 18, 2009, 11:00:39 pre podne »
cao nov sam ovde.pre neki dan sam stavio ic ispred vodenog hladnjaka  ispostavilo se da je to cist promasaj boodala zbog prevelike turbo rupe i skinem ga.e juce sam malo ozbiljnije prisao problemu stavio sam ic u motorni prostor sto bas i nije logicno ali ajd sad doduse mnogo je manja metraza creva. znaci i rupa je manja.sledece je bilo dodavanje goriva na pumpi pa sam ga probao. driving rezultat vise nego dobar.i na kraju sam povecao pritisak na turbini pomocu obicnog ventila sa srafom i dodao jos goriva za turbinu gore na vakumu pumpe.to je ludilo kako auto ide.e sad kopka me sto mi je taj ventil nesiguran po pitanju protoka merio sam na manometru prousta 1.2-1.3bara ali mu ne verujem zato bih pritisak sredio na vestgejtu ali kako  badmood .nema one polugice koja otvara i zatvara da je ima znao bih kako a  neke turbine imaju opciju sa imbuls kljucem kao na bosch pumpi na vakumu.ako neko zna neka javi ako ne probacu sa nekim kvalitetnijim ventilom.hvala bonk 
zasto ajkula nema rogove.........pa koj ce joj k...c.

Van mreže zlatko

• VW Početnik
Odg: turbina golf td
« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2009, 11:04:01 posle podne »
kuc kuc.nema nikog. zar je moguce da niko nije caprljao oko turbine 1.6 td????????

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2009, 11:34:53 posle podne »
Sacekaj, javice se neko biggrin

A jesi razmisljao da stavis Blow-off ventil?

Van mreže zlatko

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jun 21, 2009, 03:01:41 pre podne »
sta ce mi blow na dizelu kad nema klapnu gasa.mada ima na usisnoj grani onaj fabricki ali opet mislim da 99.9% nema veze sa obrtajem turbine.jedino da bude neki veci turbo koji pravi veci pritisak pa da pri oduzimanju gasa on otvori i cuje se ono lepo psssssss. ovako sa fabrickim turbom vise je za ukras bem li ga mozda i gresim.sve u svemu ja ga picim  biggrin valjda ce neko da se javi pre nego sto izleti kroz haubu e onda ce da bude pop1.a pre mesec dana sam skido glavu menjao dihtng tad sam mogao i oko turba da se zezam al jbg.najgore sto svuda po netu ima dve vrste turbina koje se rade na ona dva nacina koje sam opisao u prvom postu npr.turbo od vw3 ima klasican westgejt sa polugom a dvojka ne.a vrlo je moguce da od dvojke nije ni predvidjena za tako nesto sve u svemu neznam.hvala na predlogu ali mislim da to nije resenje sa blow-off.

Van mreže zlatko

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jun 21, 2009, 03:05:36 pre podne »
he he pisao sam blov sa duplim w ono izasli smajlici.pederi mali.

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Jun 21, 2009, 03:43:10 posle podne »
druze blowoff sluzi da izbaci visak pritiska koji generise turbina,kupis onaj za 1.2 bara i kad nagura toliko onda pocne ventil da pistri onako jako ;)
ali ne bih ti savetovao da dizes pritisak turba tj nece biti pouzdan.
jel imas neka preciznija merenja?? top speed itd?
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže zlatko

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Jun 21, 2009, 06:08:49 posle podne »
znam ja cemu on sluzi i princip rada ali se ocigledno nismo razumeli.kad oduzmes gas klapna se zatvara i stvara se pritisak  u usisu, da se taj pritisak ne bi vratio kao kontra nazad u turbinu i naprvio neku stetu stavlja se blowoff kroz koga ce taj visak da izadje.Mene muce obrtaji turbine a blowoff sa tim nema veze nego vestgejt koji je na samoj turbini i on regulise do kog broja obrtaja ce se turbo vrteti. kad se dostigne odredjeni br. obrtaja on on se otvara i izduvni gasovi  zaobilaze krilca i odlaze direktno u izduv kad se obrtaji smanje on zatvara i gasovi idu opet kroz turbinu.pogledaj opet moje pitanje gore.nemoj pogresno da me shvatis znam podosta oko toga rasturao sam ga mali milion puta dok nisam dobio sta sam hteo .ona odprilike sad puni na 1.2-1.3 bara.A top speed je je mnogo puta preko 180 ali bez zezanja .normalno kilometar dva i onda lagano. mahac 

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Jun 22, 2009, 12:55:45 posle podne »
nzm druze onda kako da ti pomognem, vidim ja po nacinu pisanja da nisi laik tako da ti oko turba ja bas ne mogu nesto puno pomoci ;)  mahac
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže zlatko

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Jun 22, 2009, 02:41:59 posle podne »
ma samo opusteno  biggrin.mene samo zanima da li je neko rasturao tu turbinu da se ne zezam puno.mozda je to takav model da i ne moze da se zeza sa WG kao sa drugim modelima,cekacu jos malo ako se niko ne javi onda je ja skidam pa cu da javim,ali nikad nisam skinuo neki deo a da ne polomim neki sraf,pogotovo na turbo zapeklo do zla boga.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #9 poslato: Jun 23, 2009, 12:15:27 pre podne »
Treba ti turbina sa eksternim vestgejtom-spoljnim! turbina od 1.6td ima interni ili ti u kucistu. kacenje turbine ti pase samo od 1.6 TDi ,ona ima eksterni ili da pravis medju plocu pa da stavis turbinu od nekog drugog auta.
Smanji pritisak turbine,puci ce ti motor,otopice klip.Nek ti zafali malo goriva pri punom gasu i bice cao-zdravo.

Van mreže zlatko

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jun 23, 2009, 01:38:09 posle podne »
Treba ti turbina sa eksternim vestgejtom-spoljnim! turbina od 1.6td ima interni ili ti u kucistu. kacenje turbine ti pase samo od 1.6 TDi ,ona ima eksterni ili da pravis medju plocu pa da stavis turbinu od nekog drugog auta.
Smanji pritisak turbine,puci ce ti motor,otopice klip.Nek ti zafali malo goriva pri punom gasu i bice cao-zdravo.
ok.hvala puno to me je bas bunilo.ne verujem da ce ostati bez gorva mislim da sam dovoljno odvrnuo oba srafa na pumpi sto mi je i bosista potvrdio po cim trosi 9-10 litara.hvala svima jos jednom moze lock clap clap clap