Pozdrav svima,
evo posle predstavljanja da napisem sta me muci. Naime posedujem Golfa peticu benzinca. Tacna oznaka mu je 1.4 16V 55KW.
Kupljen je sa 159000 km a sada ima 168000km. Do sada me lepo sluzi ali od kako sam ga kupio ima jednu gresku.
Pali mu se "Check Engine" lampica kad-kad i gasi se posle nekog vremena sama. U pocetku nisam mogao da nadjem obrazac kada se desava pa sam ga oterao u servis.
Zakacili su ga na komp i nasli sledecu gresku:
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground P1672, sporadic 004 - No Signal/Communication
Medjutim to je sve sto su radili

Samo su ocistili gresku i nisu znali uzrok

Skorije sam ukapirao kako i kada se pali lampica. Desava se samo kada upalim klimu. Naime ovaj Golf je 'Climatronic' i kada ga vozim negde na otvorenom upalim klimu i tada se pojavi greska posle nekog vremena koja se nakon gasenja klime posle nekoliko dana izgubi.
Posle toga sam poceo da posmatram i nasao da se mali ventilator nikada ne ukljucuje:
1. Kada je auto hladan i klima ugasena ne vrti ni veliki ni mali ventilator
2. Dok je hladan ukljucim klimu na automatski i najjace i tada se ukljuci samo veliki ventilator i to radi prvom brzinom
3. Iskljucim klimu i pustim auto da se zagreje dok ne upali veliki ventilator da se hladi motor i tada radi prvom brzinom
4. Tako zagrejanom motoru ukljucim opet klimu i veliki ventilator samo sto ne poleti drugom brzinom.
Na osnovu svega prethodno navedenog, zakljucio bih da je do malog ventilatora ova greska i plasi me da ne crkne i veliki pa da se pregreje autom. Citao sam ovaj forum i nasao da moze da bude sam ventilator ili termoprekidac ili kontroler ventilatora. Kako sam citao najcesce stradaju sami ventilatori ili termoprekidaci i da treba da proverim skidanjem onog konektora sa prekidaca...
Ja sam hteo to da uradim ali nisam uspeo da nadjem konektor. Ovde sam citao kako i sta treba da uradim
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4448717-How-to-test-Rad-Fan-control-Module-or-have-fans-run-on-high ali odozgo ne uspevam da vidim gde je prekidac a nemam mogucnosti da ga pogledam odozdo.
Da nema mozda neko sliku gde se tacno nalazi termoprekidac i kako bih mu pristupio? Zna li neko mozda po ovom kodu sta moze da bude ova greska, jer sve ovo sto sam napisao je moje razmisljanje na osnovu citanje ovog i drugih stranih VW foruma?
Drugo pitanje je vezano za veliki i mali servis. Koje ulje najvise lezi ovom Golficu i od kog proizvodjaca (nije problem da nabavim orignal ulja)?
Kasevi su mu menjani na 102000 (po servisnoj knjizici) i kada bih trebao da uradim veliki servis?
Hvala vam puno unapred na velikoj pomoci