Autor Tema: Golf IV 1.6 BCB stucanje  (Pročitano 5640 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoran79

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: a4 b6
Odg: Golf IV 1.6 BCB stucanje
« Odgovor #20 poslato: Jun 16, 2014, 03:04:42 posle podne »
Naravno, ali će paliti greške, treba videti zašto stuca

Van mreže acatramvaj

• VW Početnik
  • Auto: B5.5 i B5.5
« Odgovor #21 poslato: Jun 16, 2014, 04:34:00 posle podne »
E to sa štucanjem mene brine i konačno sam dobio neki konkretan odgovor.
Sutra sam dogovorio sa majstorom da probamo sa drugim EGR-om i MAP senzorom. Ako to ne upali probaćemo i sa drugom klapnom.
Ako još neko ima neku ideju slobodno pucajte, otvoreni smo za sve predloge.

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #22 poslato: Jun 16, 2014, 05:18:38 posle podne »
Bobine,svecice...

Van mreže zoran79

• VW Početnik
  • Auto: a4 b6
« Odgovor #23 poslato: Jun 16, 2014, 09:33:04 posle podne »
Svećice  prvo, posebno ako ne znaš kad su menjane i ako nisu stavili kakve "zamenske"

Van mreže acatramvaj

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Jun 30, 2014, 11:11:45 pre podne »
Evo da napisem novi izvestaj

Auto je stajao kod majstora par dana jer decko koji vozi auto sa kog smo trebali da koristimo delove za probu nije mogao da ustupi svoj auto. Za to vreme mi smo zamenili svecice jer boga pitaj kad su menjane zadnji put. Zamena svecica nije resila problem ali neka ionako su potrosni materijal.
Auto sam uzeo pre desetak dana i od tad se vozim sa tim stucanjem dok sacekam da donorski auto bude slobodan.

Medjutim, pre tri dana krenem nesto do sela (22km) i vozio ga malo ostrije nego inace. Normalno kad sam krenuo upalile mi se obe lampice i oba obavestenja na bordu i auto stucao. Tamo se zadrzao pola sata i krenuo nazad. Prvo sto sam primetio je da se nije upalila EPC greska i nema obavestenja ENGINE WORKSHOP!. EMISSION WORKSHOP i Check Engine lampica su tu. Probam auto u onom rezimu voznje kad je obicno stucao kad ono nema stucanja, tj. sve radi savrseno. Dodjem do Cuprije sav iznenadjen. U gradu se zadrzim nekih pola sata i kad hocu da krenem kuci nema ni jedne lampice ni upozorenja sa borda.

Evo tako vozim vec tri dana i nekih 200km i za sad sve radi super a lampice se ne pale i ne stuca.
Moje srece nema nigde  clap clap clap clap clap alealeee alealeee alealeee.

E sad meni nije jasno zasto se sve ovo izdesavalo i da li da ocekujem da se problem ponovo javi? Jedan drugar koji je inace i elektricar u ovlascenom servisu za VW mi rece da mozda klapna posle ciscenja nije bila dobro ili uopste adaptirana i da se ona vremenom sama adaptirala i unormalizovala rad. Meni ovo zvuci malo neverovatno pa ajd da pitam i ovde da li je to moguce?

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #25 poslato: Jun 30, 2014, 01:07:29 posle podne »
Lepo je ovo što si napisao,a još bolje što si rešio problem.Ili se on sam rešio,kakogod. biggrin
Osvrnuo bih se na ovaj poslednji pasus,a to je da ti se ta klapna sama adaptirala na postojeći rad.Gledaj to ovako.Na ovom forumu skoro svi mi jako volimo svoje limene ljubimce i brinemo se o njima i u dobru i u zlu i zdravlju i bolesti.A to znači da vozila skoro pa imaju osobine živih bića,razbole se,ozdrave (kao tvoj auto što je ozdravio),kašlju,lome se itd.I podložna su evolutivnom procesu koji se neprekino odvija na planeti Zemlji.A tvoj auto se adaptirao,znači krenuo je njegov evolutivni proces.I to je dobro.Dosta lepa i neiscrpna filozofska tema koja se može primeniti i ovde. :46
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže acatramvaj

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Jul 01, 2014, 07:51:26 pre podne »
 :25 Dobar i vrlo dubokouman odgovor. Za neke stvari sto se tice limenih ljubimaca si 100% u pravu.

Ali i dalje nije odgovor na moje pitanje da li da ocekujem da se ovo stucanje opet pojavi?